• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα επένδυση στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας ύψους 236 εκατ. δολ.

    • NewsRoom
    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής


    Με μία ακόμη παραγγελία για δύο μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας (VLAC) συνδέεται, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου.

    Τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας Samsung Heavy Industries, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμβόλαιο για την κατασκευή δύο VLAC, συνολικού κόστους περίπου 236 εκατ. δολαρίων, ή 118 εκατ. δολ. έκαστο, με εταιρεία που έχει έδρα στην Ωκεανία.

    Τα δύο πλοία θα παραδοθούν στο τέλος Νοεμβρίου 2027.

    Πηγές της αγοράς, που επικαλείται το tradewinds, υποστηρίζουν ότι την συμφωνία έκλεισε η TMS Cardiff Gas, του Γιώργου Οικονόμου.

    Σημειώνεται ότι ο ισχυρός πλοιοκτήτης έκανε άνοιγμα στα VLAC, που αποτελούν την νέα τάση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στο τέλος του περασμένου έτους. Όταν προχώρησε σε συμφωνία με το ίδιο ναυπηγείο για την κατασκευή δύο πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς αμμωνίας, συνολικού κόστους 240 εκατ. δολαρίων, ή 120 εκατ. δολ. έκαστο. Τα οποία θα παραλάβει τον Ιούνιο 2027.

    Τα VLAC είναι ουσιαστικά οι πολύ μεγάλοι μεταφορείς αερίου (VLGC) της επόμενης γενιάς, που έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να μεταφέρουν φορτία αμμωνίας.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η ζήτηση για τα συγκεκριμένα πλοία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς η αμμωνία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, αφού θεωρείται πιο φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου έχει επιδοθεί την τελευταία διετία σε μπαράζ παραγγελιών νέων πλοίων όλων των κατηγοριών -περίπου 40 κατά πληροφορίες- από bulkers μέχρι δεξαμενόπλοια και LNG carriers, σε διάφορα ναυπηγεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Empire Navigation: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός του τάνκερ «St. Nikolas» – Επιστρέφει στην Ελλάδα

    Επιβεβαίωσαν οι Μινωικές Γραμμές την ναύλωση του Santorini Palace στη SeaJets

    Η Maran Tankers της Μαρίας Αγγελικούση παρήγγειλε τρία shuttle tanker αξίας 390 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ