• Ναυτιλία

    Σταμάτης Μόλαρης: Σε νέα ναυτιλιακή τα νεότευκτα τάνκερ MR του εφοπλιστή

    • Εριέττα Κομνηνού

    Σταμάτης Μόλαρης, εφοπλιστής. φωτογραφία: Money Marine


    Με τον εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη και την ναυτιλιακή του Empire Navigation, συνδέουν πηγές της αγοράς την εταιρεία Empire Product Tankers, που εισήγαγε μετοχές της στην over-the-counter αγορά του Όσλο λίγο πριν εκπνεύσει το 2019.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αγοράς του Όσλο, η νεοεισερχόμενη εταιρεία, που έχει έδρα στα Νησιά Μάρσαλ, εισήγαγε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, στην κατηγορία Family & Friends, 500 μετοχές αξίας 200 δολαρίων η κάθε μία.

    Η εταιρεία θα έχει στο στόλο της και θα διαχειρίζεται τάνκερ τύπου MR, ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συμφωνία απόκτησης οκτώ δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 50,000 dwt. Τα πλοία θα είναι κατασκευασμένα στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD), με οικολογικές προδιαγραφές και θα παραδοθούν την περίοδο 2019/2020.

    Η περιγραφή των πλοίων έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα οκτώ πλοία που κατασκευάστηκαν για την Empire Navigation στο ίδιο ναυπηγείο. Μάλιστα, τα έξι από αυτά παραδόθηκαν στη ναυτιλιακή κατά του τελευταίους μήνες του 2019 ενώ τα άλλα δύο θα παραδοθούν τον Ιανουάριο και το Μάρτιο 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, η Empire Product Tankers θεωρείται ότι είναι η εταιρεία που θα περιλαμβάνει στο στόλο της τα νεότευκτα δεξαμενόπλοια του εφοπλιστή.

     Σύμφωνα με το tradewinds, η ναυτιλιακή του Σταμάτη Μόλαρη δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

    Η Empire Navigation ιδρύθηκε το Φεβρουάριο 2009 και διαθέτει στόλο με 18 πλοία. Εκτός από τα έξι νεότευκτα MR, διαθέτει επτά παλαιότερης κατασκευής τάνκερ MR και πέντε suezmaxes.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η αξία των νεότευκτων τάνκερ ανέρχεται στα 40 εκατ. δολάρια έκαστο, δηλαδή 320 εκατ. δολάρια για τα οκτώ, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα μεταβιβαστούν στην Empire Product Tankers.

    Ο εφοπλιστής δραστηριοποιείται και στην αγορά ξηρού φορτίου, μέσω της άλλης εταιρείας του, Empire Bulkers, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και διαθέτει στόλο με 15 πλοία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ