• Ναυτιλία

    Συναντήθηκαν η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου-Ελλάδας Μαρίνα Χατζημανώλη και ο πρέσβης στην Κύπρο

    • NewsRoom
    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου


    Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, επισκέφθηκε στο γραφείο της υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, όπου συζήτησαν διμερή ναυτιλιακά θέματα.

    Καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρέσβη, η Μαρίνα Χατζημανώλη αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας και εξέφρασε την επιθυμία οι δύο χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται ώστε οι υφιστάμενες μεταξύ τους σχέσεις να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

    Ο Έλληνας Πρέσβης συνεχάρη την υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της και εξέφρασε επίσης την επιθυμία να τονίσει την ενίσχυση των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεργασιών. Οι άριστες σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, τόσο σε διμερές επίπεδο, με την άριστη συνεργασία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Ναυτιλιακού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στον Πειραιά με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και σε διεθνές επίπεδο μέσω της κοινής συμμετοχής τους και τις προσπάθειες σε διεθνή φόρουμ και ειδικότερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

    Αναφερόμενη στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου του ΙΜΟ, η υφυπουργός επεσήμανε ότι η εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΙΜΟ είναι εθνικής σημασίας και ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για τη μακρόχρονη υποστήριξη της Ελλάδας στην εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΙΜΟ, καθώς και η Κύπρος παραδοσιακά υποστηρίζει την Ελλάδα για εκλογή στην κατηγορία Α.

    Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η επιβατική ναυτιλιακή επιβατική ζεύξη Κύπρου-Ελλάδας, όπου η υφυπουργός τόνισε το σημαντικό ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού, καθώς από την έναρξη της ανακοίνωσης των δρομολογίων μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 10.000 κρατήσεις.

    Η Μαρίνα Χατζημανώλη ενημέρωσε τον Ι. Παπαμελετίου για την ένταξη δρομολογίων από το λιμάνι της Λάρνακας, κάτι που κρίθηκε απαραίτητο λόγω της αυξημένης ζήτησης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών. Τον ευχαρίστησε για την πολύ σημαντική συμβολή της Ελλάδας και τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, για την υλοποίηση του όλου έργου της Θαλάσσιας Ζεύξης μεταξύ των δύο χωρών μετά από τόσα χρόνια.

    Η υφυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Έλληνα Πρέσβη για το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023», που θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτωβρίου 2023 και τον ενημέρωσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στον νέο Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων, ο οποίος θα αναλάβει μετά τις εκλογές.

    Κλείνοντας, η υφυπουργός ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Ελλάδας για την εποικοδομητική συνάντηση και τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας, με στόχο την προώθηση αποτελεσματικότερα τις κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις των δύο χωρών.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρίνα Χατζημανώλη (Υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου): Επιδιώκουμε προσέλκυση πλοίων και ίδρυση περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών

    Danaos Corporation (Γιάννης Κούστας): Αγόρασε το 9,99% της Eagle Bulk Shipping

    Πυρετός εξαγορών από τις εισηγμένες τεχνολογίας το πρώτο πεντάμηνο του έτους

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ