• Business

    Πυρετός εξαγορών από τις εισηγμένες τεχνολογίας το πρώτο πεντάμηνο του έτους

    Θεόδωρος Φέσσας (Quest) – Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft) – Γιάννης Μίχος (Epsilon Net) – Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ( Ideal)


    Σε σημαντικές εξαγορές έχουν προχωρήσει το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι εισηγμένες εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας, αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά.

    Η κινητικότητα που παρατηρείται αυτό το διάστημα είναι μεγάλη, ενώ διοικητικά στελέχη των εταιρειών επισημαίνουν ότι κοιτούν νέες εξαγορές και επενδύσεις, με τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα να αναμένονται καυτές.

    Παράλληλα, οι εταιρείες τεχνολογίας κυνηγούν με…ζήλο τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία αυξάνουν το αποτύπωμά τους στην αγορά αλλά και τα έσοδά τους. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ΓΣ της Quest την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι τα έσοδα της Unisystems δεν αναφέρονται στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, «πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες».

    Ωστόσο δεν είναι μόνο η Quest που περιμένει καλύτερα αποτελέσματα το 2023. Εταιρείες όπως η Epsilon Net, η Entersoft και η Ideal, προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους το 2023, με τις εξαγορές που έχουν προχωρήσει μέσα σε αυτό το πεντάμηνο, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, να παίζουν σημαίνοντα ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

    Quest: Η εξαγορά της ΕΠΑΦΟΣ και τα 30 εκατ. ευρώ για επενδύσεις το 2023

    Για το επενδυτικό πλάνο της Quest μίλησε κατά τη διάρκεια της ΓΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Απόστολος Γεωργαντζής, επαναλαμβάνοντας ότι το διαθέσιμο κεφάλαιο του ομίλου για επενδύσεις το 2023 ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

    Ο όμιλος κοιτάει οποιαδήποτε ευκαιρία για νέες εξαγορές, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά της ΕΠΑΦΟΣ, με την οποία ανοίγεται στον κλάδο της εκπαίδευσης.

    Ο όμιλος Quest στα τέλη Μαΐου προχώρησε στην εξαγορά του 100% της εταιρείας πληροφορικής ΕΠΑΦΟΣ, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στα πληροφοριακά συστήματα στον κλάδο της εκπαίδευσης, έναντι του ποσού των 2,47 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το ύψος της επένδυσης ενδέχεται να ανέλθει μέχρι και τα 4,94 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλαιό μέτοχο συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας.

    Epsilon Net: Συνεχίζει την επιθετική στρατηγική

    Η Epsilon Net πρωταγωνιστεί στον κλάδο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο αριθμό εξαγορών μέσα στο έτος.

    Με τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχο στο τιμόνι, η αναπτυξιακή της πορεία είναι άξια προσοχής, καθώς μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει δει τη χρηματιστηριακή της αξία να αυξάνεται κατά 1.248,26%

    Το πρώτο πεντάμηνο έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις εξαγορές, κινήσεις οι οποίες «επικροτεί» και η αγορά, καθώς από τις αρχές του έτους η τιμή της μετοχής της από τα 6,34 ευρώ στις 2 Ιανουαρίου, έκλεισε την Παρασκευή στα 8 ευρώ. Μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 25,79%.

    «Η επιθετική στρατηγική με επενδύσεις και εξαγορές είναι στο dna μας» είχε τονίσει προ ενός μήνα ο κ. Μίχος σε ενημέρωση των αναλυτών.

    Η Epsilon Net μέσα στο πεντάμηνο έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 80% της Ορόσημο Πληροφορικής έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, η οποία εξειδικεύεται στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και εγκατάστασης ERP, CRM, Supply Chain Management σε μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις ενώ προέβη και στην εξαγορά του 60% της Diginet EE, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

    Ο όμιλος έχει κάνει άνοιγμα και στο hospitality καθώς μέσα στο 2023 έχει προχωρήσει στην απόκτηση του 60% της NETEPA έναντι 700.000 ευρώ.

    Entersoft: Εξαγορές και είσοδος σε νέες αγορές

    Δυναμικά στο…πάρτυ εξαγορών έχει μπει και η Entersoft του κ. Αντώνη Κοτζαμανίδη.

    Με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 153 εκατ. ευρώ, η μετοχή από τις αρχές του έτους έχει κάνει ένα ράλι της τάξης του 37,84%. Δείχνοντας ότι το business plan και η δυναμική που έχει η εταιρεία βρίσκει ανταπόκριση και στους επενδυτές.

    Η Entersoft στις αρχές του χρόνου προχώρησε στην εξαγορά του 100% της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από ένα μήνα ολοκλήρωσε την απόκτηση του 62% της startup SmartCV αντί 528.000 ευρώ.

    Επίσης τον Μάρτιο του 2023 η Entersoft ανακοίνωσε ότι ανέλαβε να υλοποιήσει συνολικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δυναμικής Φαρμακαποθήκης, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλες συνεργασίες που έχει συνάψει, αναμένει προοπτική για εκμετάλλευση συνεργειών εντός και εκτός Ελλάδας στο επόμενο διάστημα.

    Ideal: Προσεκτικές κινήσεις και επέκταση στη Μέση Ανατολή

    Μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 προσδοκά και η Ideal, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να λέει ότι η Ideal κοιτάει οτιδήποτε μπορεί να έχει ενδιαφέρον, με στόχο να έχει διάρκεια και συνέχεια αλλά και να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, το προσωπικό και τους πελάτες της.

    Επίσης αυτό το διάστημα προχωράει σημαντικό άνοιγμα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Μπαχρέιν, καθώς τρέχει ένα project αξίας 6,3 εκατ. ευρώ για τις υποδομές ψηφιακού κλειδιού και ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

    Το project αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το επόμενο διάστημα και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον επόμενο μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Φέσσας (Quest): Η εξαγορά της ΕΠΑΦΟΣ, οι προσδοκίες και το business plan

    Γιάννης Μίχος: Ο «θαυματοποιός» που έχει ανεβάσει την αξία της Epsilon Net κατά… 1.270% σε 3 χρόνια

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ