Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY) ανακοίνωσε την εξαγορά της Anchor Shipbroking με έδρα τον Πειραιά.
Η Anchor Shipbroking ειδικεύεται σε αγοραπωλησίες, προσφέροντας πλήρη γκάμα υπηρεσιών στο διεθνές δίκτυο πελατών της.
Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες αγοραπωλησιών (S&P) της SSY και αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, συνδυάζοντας νεότευκτα και μεταχειρισμένα πλοία, με μακροπρόθεσμες ναυλώσεις και άλλα projects.
Η επέκταση του τμήματος αγοραπωλησιών πλοίων ήταν βασικός στόχος της εταιρείας και το 2021 η SSY όρισε τον Toby English επικεφαλής για το τμήμα S&P διεθνώς, το οποίο έχει ομάδες σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε την παρουσία μας διεθνώς σε θέματα αγοραπωλησιών, με την προσθήκη της ομάδας της Anchor. Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για τις δραστηριότητες αγοραπωλησιών και η Anchor θα αποτελέσει μια ανεκτίμητη προσθήκη σε αυτό, βοηθώντας μας να παρέχουμε δυναμικές υπηρεσίες στους πελάτες μας» σχολίασε ο Toby English.
«Είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος ενός παγκόσμιου ηγέτη, με τον οποίο έχουμε ήδη μία εξαιρετική σχέση και εκτιμούμε ότι αυτή θα είναι μία εκπληκτική συνεργασία και για τις δύο εταιρείες» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Κούλης Θεοδωρακάκος, της Anchor Shipbroking.
Η ομάδα της Anchor θα ενταχθεί στην ομάδα Dry Cargo (ξηρού φορτίου) του SSY, που εδρεύει στο νέο γραφείο που άνοιξε πρόσφατα ο ναυλομεσιτικός οίκος στη Γλυφάδα και ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Διαβάστε ακόμη:
Simpson Spence Young: Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος έρχεται στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ