• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. δολαρίων

    • Newsroom
    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η  Seanergy Maritime Holdings  ανακοίνωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έκδοση των 44,2 εκατ. νέων μετοχών πραγματοποιήθηκε κατόπιν ισχυρής ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές, στην τιμή των 1.70 δολαρίων ανά μετοχή.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής, δήλωσε: “Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την αγορά του δωδέκατου capesize πλοίου μας, πετυχαίνουμε μία σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. δολαρίων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η έκδοση αυτή υπερκαλύφθηκε από τους επενδυτές και αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την εταιρεία μας. Τα νέα κεφάλαια σε συνδυασμό με την ήδη ισχυρή ρευστότητα της Seanergy αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις πλοίων, καθώς και περαιτέρω μείωση δανεισμού.

    “Όπως αναφέραμε, οι προοπτικές της αγοράς των capesizes για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένες με τα επίπεδα των ναύλων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να είναι αυξημένα κατά 60% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών. Η Seanergy βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να αποκομίσει σημαντικά κέρδη από την ανοδική πορεία της αγοράς”, συμπλήρωσε.

    Η Seanergy Maritime Holdings είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της θα αποτελείται από 12 bulkers, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 2.103.042 τόνων και μέσης ηλικίας 12,2 περίπου ετών.

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Safe Bulkers

    Κώστας Αγγέλου: Η Benelux Overseas επιστρέφει στα ναυπηγεία για νέα LPG carriers

    Γιώργος Λογοθέτης: Βγαίνουν προς πώληση τα «κόκκινα» δάνεια του εφοπλιστή – Οι «μνηστήρες» του project Pivot

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ