ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πλοίο PSV από τον στόλο της χρεοκοπημένης Toisa του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου προσθέτει στον στόλο του ο τουρκικός ναυτιλιακός όμιλος Karadeniz, και μάλιστα σε εντυπωσιακά χαμηλή τιμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ναυλομεσίτες, η θυγατρική του ομίλου Karpowership Americas συνδέεται με την αγορά του πλοίου Toisa Serenade (χωρητικότητας 5.300 dwt, κατασκευής 2008) σε δημοπρασία έναντι μόλις 750.000 δολαρίων, όταν το VesselsValue υπολογίζει την αξία του πλοίου στα 5,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πρόσφατα αναφορές που ήθελαν το πλοίο να πηγαίνει σε κινεζική εταιρεία έφερναν την τιμή στα 3,5 εκατ. δολάρια.
Η Karadeniz επιβεβαίωσε στο TradeWinds ότι βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς του πλοίου και σχεδιάζει να το μετατρέψει σε powership, δηλαδή σε πλωτό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος αγόρασε τον περασμένο μήνα ένα πλοίο από την EMAS Offshore, το Lewek Trogon (220-bp, κατασκευής 2008), το οποίο θα αξιοποιηθεί για ρυμουλκήσεις και ως υποστηρικτικό πλοίο για powerships
Ο όμιλος Karadeniz διαθέτει μικτό στόλο αποτελούμενο από συνολικά 38 πλοία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιο μοντέλο είναι η Ferrari της Πόπης Σεμερτζίδου που δέσμευσε η Αρχή για το Ξέπλυμα και πόσο κοστίζει
- AEGEAN-INDIGO: Μαζί στο στοίχημα για την αγορά της Ινδίας- Στόχος ο 4πλασιασμός της σημερινής κίνησης
- ΔΕΗ myHome Plan: Με 60 ευρώ, περισσότερα από ενέργεια σε ένα λογαριασμό
- ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: Συγκλίσεις χωρίς πυξίδα, μέτωπα χωρίς ηγεσία
