• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Diana Shipping

    Σ. Παληός: Αλλαγή πλεύσης για την Performance Shipping

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής


    Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση από την πλευρά των μετόχων της ναυτιλιακής Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, στα σχέδια της διοίκησης της εταιρείας για επαναγορά μετοχών της.

    H Diana Shipping σχεδιάζει να επαναγοράσει 2,74 εκατομμύρια μετοχές της, έναντι 3,65 δολαρίων εκάστη, προκειμένου να αντλήσει 10 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ενδιαφέρον να πουλήσουν τις μετοχές τους έχουν εκδηλώσει οι κάτοχοι συνολικά 12,2 εκατομμυρίων μετοχών, σχεδόν πενταπλάσιων δηλαδή από τις προσδοκώμενες.

    Η προσφορά εξαγοράς της εταιρείας έληξε την Τετάρτη και πλέον αναμένεται η Diana Shipping να ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των μετοχών που θα επαναγοράσει.

    Πάντως, η Diana Shipping σχεδιάζει να συνεχίσει να επαναγοράζει μετοχές της και να πουλά παλαιότερα πλοία της, εφόσον οι μετοχές της συνεχίζουν να κινούνται χαμηλότερα από την καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων, όπως ανέφερε ο διευθυντής στρατηγικής της εταιρείας, Ιωάννης Ζαφειράκης, στη διάρκεια του conference call της περασμένης εβδομάδας για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου. Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναφέρει η διοίκηση της εταιρείας το μέρισμα προς τους μετόχους στο μέλλον, όταν η τιμή της μετοχής της θα θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει την αξία της, ακολουθώντας το παράδειγμα της Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Πέτρου Παππά, που πρόσφατα επανέφερε το μέρισμα προς τους μετόχους μετά από χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Diana Shipping κινείται λίγο πάνω από τα 3 δολάρια, ενώ ο Randy Giveans, αναλυτής της Jefferies, εκτιμά πως η καθαρή αξία των assets της ανέρχεται στα 4,27 δολάρια ανά μετοχή. Η εταιρεία διαθέτει 42 πλοία ξηρού φορτίου, έχοντας πουλήσει επτά πλοία τον τελευταία χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ