• Ναυτιλία

    Ενισχύει τον έλεγχό του στην Diana Shipping ο Συμεών Παληός

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρεία της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, της Diana Shipping, απέκτησε ο εφοπλιστής Συμεών Παληός, αγοράζοντας νέες προνομιούχες μετοχές της.

    Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο της εταιρείας προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ο Συμεών Παληός αγόρασε έναντι 1,06 εκατομμυρίων δολαρίων 10.675 νέες προνομιούχες μετοχές στις 31 Ιανουαρίου, καθεμιά από τις οποίες του δίνει 1.000 δικαιώματα ψήφου σε οποιαδήποτε ψηφοφορία μετόχων της Diana Shipping, απέκτησε δηλαδή επιπλέον 10,675 εκατομμύρια ψήφου.

    Σημειωτέον ότι ήδη ο Έλληνας εφοπλιστής, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια αναφορά είχε 24,9 εκατομμύρια από τις 103,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, και με την απόκτηση των νέων μετοχών θα ελέγχει πλέον πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων. Για να το πετύχει αυτό με κοινές μετοχές, ένας επενδυτής θα έπρεπε να δαπανήσει πάνω από 102 εκατομμύρια δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες μετοχές δεν δίνουν στον εφοπλιστή δικαιώματα μερίσματος ή ρευστοποίησης, ενώ δεν είναι μεταβιβάσιμες χωρίς την έγκριση της εταιρείας, παρά μόνο σε συγγενείς του.

    Σύμφωνα με το έγγραφο, οι νέες μετοχές ήταν απαραίτητες για να παραμείνει συνεπής η εταιρεία ως προς τις ρήτρες σε δανειακές συμφωνίες της, οι οποίες ορίζουν ότι ο Συμεών Παληός οφείλει να έχει ένα ελάχιστο επίπεδο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου. Η εταιρεία επικαλείται στο έγγραφό της μία μη κατονομαζόμενη τρίτη εταιρεία που κρίνει τη συναλλαγή «δίκαια από οικονομικής άποψης», σύμφωνα με το TradeWinds.

    Το μερίδιο του Συμεών Παληού στην εταιρεία είναι μακράν το μεγαλύτερο, με την Franklin Templeton Investments να είναι μακράν δεύτερη με μερίδιο 10,7%. Μικρότερα μερίδια διαθέτουν οι Kopernick Global Investors και 12 West Capital Management (5,69% και 4,57% αντίστοιχα).

    Συμεών Παληός ναυτιλία
    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Οικονόμου: Οι επόμενες κινήσεις της TMS Cardiff Gas στην αγορά LNG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η ελληνική ναυτιλιακή που φλερτάρει με τρία νεότευκτα VLECs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Χαμόγελα στην αγορά του LNG. Γιατί οι τιμές θα είναι ψηλά για τα επόμενα δύο χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ