• Ναυτιλία

    Πρωταθλήτρια του 2017 στις διασώσεις με συμβόλαια LOF η Tsavliris Salvage Group

    tsavliris

    Ανδρέας, Νίκος και Γιώργος Τσαβλίρης, Tsavliris Salvage Group


    Η ναυτιλιακή Tsavliris Salvage Group, συμφερόντων της οικογένειας Τσαβλίρη, μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στον κλάδο της διάσωσης σε διεθνές επίπεδο, αναδείχθηκε “πρωταθλήτρια” στα συμβόλαια LOF για έκτακτα περιστατικά το 2017, αναλαμβάνοντας 12 από τα συνολικά 54 συμβόλαια που έγιναν το περασμένο έτος.

    Μάλιστα, η Tsavliris Salvage Group ήταν και αυτή που απέσπασε το τελευταίο συμβόλαιο της χρονιάς, στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ανέλαβε τη ρυμούλκηση του πλοίου Maria A. Angelicoussi (χωρητικότητας 169.000 dwt, κατασκευής 2001) που παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ βρισκόταν έμφορτο με μεταλλεύματα στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

    Ο Ανδρέας Τσαβλίρης, μιλώντας στο 30ό χριστουγεννιάτικο πάρτι της Tsavliris στο Λονδίνο, ανέφερε πως το 2017 ήταν ένα επιτυχημένο έτος για την εταιρεία, παρά τις δυσκολίες στην αγορά, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των λεγόμενων συμβολαίων “no cure, no pay”, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία ανταποκρίνεται άμεσα σε μία έκτακτη κατάσταση και διαπραγματεύεται την πληρωμή της μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών. Παρατήρησε ακόμα ότι οι εταιρείες διάσωσης θα ανταποκριθούν πάντα σε ένα έκτακτο περιστατικό, “ασχέτως των περιστάσεων και των προκλήσεων”.

    Όπως αναφέρει το TradeWinds, τα συμβόλαια LOF χάνουν έδαφος την τελευταία δεκαετία καθώς πολλοί ασφαλιστές προτιμούν προσυμφωνημένους όρους για έκτακτες περιστάσεις, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσουν έξοδα.

    Σημειώνεται ότι πίσω από την Tsavliris σε συμβόλαια LOF βρέθηκε το 2017 μία άλλη ελληνική εταιρεία, η Five Oceans Salvage, η οποία ιδρύθηκε το 2006 από πρώην υπαλλήλους της Tsavliris και απέσπασε έξι συμβόλαια LOF πέρυσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίτων Λεντούδης: Νέα εποχή για την Evalend Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Οικονόμου: Νέο πλοίο και ισχυρό deal για την MS Cardiff Gas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Οι πρώτες business του εφοπλιστή για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ