• Ναυτιλία

    Γ. Τσαβλίρης: Κίνηση-έκπληξη από τον εφοπλιστή

    O Πρόεδρος κ. Γιώργος Α. Τσαβλίρης, μέλος του ΔΣ της εταιρείας Tsavliris Salvage Group


    Σε μία κίνηση-έκπληξη προχώρησε ο εφοπλιστής Γιώργος Τσαβλίρης, ένας από τους ιδιοκτήτες της Tsavliris Salvage, καθώς μπαίνει στην αγορά των ναυτιλιακών ασφαλίσεων, αναλαμβάνοντας το πόστο του μη εκτελεστικού προέδρου της SSL Endeavour Insurance Brokers Cyprus & Greece, μίας νεοσύστατης εταιρείας της Lloyd’s of London.

    Αν και στο παρελθόν ο Γιώργος Τσαβλίρης έχει διαπραγματευτεί αρκετές φορές με ασφαλιστές για πληρωμές υπηρεσιών της εταιρείας του, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αλλά απεναντίας η κίνηση αυτή θα επιτρέψει έναν πιο αντικειμενικό διάλογο, και ελπίζει πως θα δημιουργηθούν συνέργειες ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή εφοπλιστική κοινότητα και τους ασφαλιστές. Ο ίδιος ανέφερε πως προσεγγίζει το νέο του πόστο με έναν «παιδικό ενθουσιασμό» και εκτίμησε πως σε αυτό το πόστο θα μπορέσει να είναι πιο δημιουργικός.

    «Είμαι απολύτως ευτυχής που είμαι μέρος αυτής της νέας, ενθουσιώδους επιχείρησης. Η νεοσύστατη εταιρεία θα είναι μία από τις λίγες πραγματικά διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες της Lloyd’s με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, εξειδικευμένη τόσο σε ναυτιλιακές όσο και μη ναυτιλιακές κατηγορίες, και αυτό μας δίνει μία διακριτή διαφορά και ένα πλεονέκτημα έναντι πολλών ανταγωνιστών μας», δήλωσε ο κ. Τσαβλίρης,

    Ο Γ. Τσαβλίρης υπογράμμισε επίσης τον κίνδυνο να καταστεί η αγορά των ναυτιλιακών ασφαλίσεων μία «απρόσωπη» αγορά, καθώς οι παραδοσιακές προσωπικές σχέσεις μεταξύ ασφαλιστών και πελατών εγκαταλείπονται με τη δημιουργία πολύ μεγάλων εταιρειών. Ο ίδιος ελπίζει πως θα αναπτύξει πιο στενές σχέσεις μεταξύ ασφαλιστών και πελατών από το νέο του πόστο, στο πλευρό του διευθύνοντος συμβούλου της SSL Endeavour Cyprus & Greece, Μάνου Σοφρώνη, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο της SSL στην Ελλάδα πριν τη συγχώνευση της εταιρείας φέτος με την Endeavour Insurance Services.

    «Η πελατεία μας κυμαίνεται από κάποιες από τις μεγαλύτερες blue chip ναυτιλιακές και εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείας, μέχρι μικρότερες, πιο παραδοσιακές ναυτιλιακές οικογένειες, και έχουμε ενισχύσει το προφίλ μας στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά και έχουμε ανοίξει διαύλους προς κάποιες από τις καλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Μάνος Σοφρώνης. Ο ίδιος τόνισε πως, χάρη στην τοποθεσία της, η νεοσύστατη εταιρεία θα μπορέσει να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πελάτες της ως προς τις ανησυχίες τους για το Brexit.

    Η SSL Endeavour Cyprus & Greece θα έχει την έδρα της στην Κύπρο, με γραφεία και στην Αθήνα. Για την έναρξη της λειτουργίας της εκκρεμούν τα διαδικαστικά με τις κυπριακές αρχές.;



    ΣΧΟΛΙΑ