ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες για την ναυπήγηση bulk carriers στην Κίνα.
Εκτός από την πρόσφατη παραγγελία της Sea Traders για κατασκευή δέκα kamsarmaxes 82.000 dwt στη Hengli Heavy Industry, ο βραχίονας των bulker του Γιώργου Προκοπίου έκλεισε για πρώτη φορά οκτώ συμφωνίες για νέες ναυπηγήσεις 85.000 dwt στη Huangpu Wenchong Shipbuilding που είναι συνδεδεμένη με την CSSC.
Τα νεότευκτα, θα έχουν μήκος 228,9 μέτρα, προβλέπεται ότι θα παραδοθούν μεταξύ 2025 και 2027 και κοστίζουν περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, ανεβάζοντας τον στόλο της Sea Traders σε σχεδόν 60 bulkers.
Η οικογένεια Προκοπίου, η οποία ελέγχει επίσης τις ναυτιλιακές εταιρείες Dynacom Tankers Management και Dynagas, διαχειρίζεται στόλο άνω 170 πλοίων και έχει παραγγείλει περίπου 40 πλοία σε κινεζικά ναυπηγεία φέτος, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Διαβάστε επίσης:
Το «Σπίτι της Μαρίας» (Τσάκου) είχε ποσοστό επιτυχίας 87,5% στους οικότροφους στα Καρδάμυλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρέυμα: Τι φέρνουν οι αρνητικές τιμές στην αγορά ενέργειας
- Loulis Food: Γιατί επενδύει στην Kenfood
- Τι συμβαίνει στον Σκάι, το deal Ευαγγελάτου – Τατιάνας, λιγότερος Πορτοσάλτε, τι θα κάνει η Μενεγάκη, αλλαγές στα κανάλια
- Γουόρεν Μπάφετ : Τι θα κάνει με τα 334 δισ. δολάρια μετρητά; Άραγε περιμένει την «τέλεια καταιγίδα» για να κινηθεί;
