• Ναυτιλία

    Πώς η Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη έβγαλε 9,321 εκατ. δολάρια σε εννιά μήνες

    • Του Λάμπρου Καραγεώργου
    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Gas ενισχύει το στόλο της με τρία νεότευκτα LNG carriers

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Έσοδα ύψους 9,321 εκατ. δολαρίων καρπώθηκε η εταιρεία διαχείρισης πλοίων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Capital Ship Management, θυγατρική της Capital Maritime & Trading Corp (CMTC) από την τεχνική διαχείριση 25 δεξαμενοπλοίων που εισέφερε η εισγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο Capital Product Partners, του έλληνα εφοπλιστή, πριν ένα περίπου χρόνο στη μεγάλη συμφωνία  συγχώνευσης, αξίας 1,65 δισ. δολ,  με την Diamond S Shipping.

    Στο πλαίσιο εκείνης της συμφωνίας, η Capital Ship Management ανέλαβε για πέντε χρόνια τουλάχιστον την παροχή εμπορικών και τεχνικών υπηρεσιών στα 25 δεξαμενόπλοια που εισφέρθηκαν στη συγχώνευση και ανήκαν στην ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

    Σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο χρήσης της εισηγμένης στη Wall Street ναυτιλιακής Diamond S Shipping, τα συνολικά έσοδα της Capital Ship Management,  από την τεχνική διαχείριση των πλοίων ανήλθαν σε 9,321 εκατ. δολ εκ των οποίων τα 5,929 εκατ. δολ αφορούν αμοιβές για τεχνική διαχείριση, τα 1,868 εκατ. δολ υπηρεσίες στο εμπορικό τομέα, και τα 1,524 αμοιβές για γενικότερα υπηρεσίες διαχείρισης.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της 20ης Μαρτίου η Capital Maritime & Trading Corp. και συγγενείς εταιρείες της, ελέγχουν το 6,9% της Diamond S Shipping, ενώ funds που τα διαχειρίζεται η WL Ross & Co. LLC του Αμερικανού Υπουργού Εμπορίου Wilbur Louis Ross και η First Reserve  ελέγχουν αντίστοιχα το 24,3% και 8,8% της Diamond S Shipping.



    ΣΧΟΛΙΑ