• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Συμφωνία ναύλωσης της GasLog Patners με την Cheniere Energy στην αγορά LNG

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Σε συμφωνία με την Cheniere Energy προχώρησε η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, για τη ναύλωση πλοίου μεταφοράς LNG του στόλου της, για χρονική διάρκεια μέχρι τρία χρόνια.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 145,000 cbm πλοίο Methane Heather Sally (κατασκευής 2007), το οποίο μέχρι πρότινος ήταν απασχολημένο στην spot αγορά.

    Η ναύλωση του ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον ένα χρόνο. Η Cheniere θα έχει την option να αποφασίσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αν επιθυμεί να επεκτείνει την χρονική περίοδο της συμφωνία για επιπλέον ένα ή δύο χρόνια.

    Ο Paul Wogan, CEO της GasLog Partners, δήλωσε: “Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας ναύλωσης εμβαθύνει τη σχέση μας με έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς LNG στον κόσμο και αποτελεί την τρίτη νέα, πολύμηνη συμφωνία ναύλωσης που κλείνει η εταιρεία κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Η συγκεκριμένη ναύλωση με τους ελκυστικούς της όρους βελτιώνει περαιτέρω την προβολή των εσόδων και των ταμειακών ροών μας και ενισχύει τη στρατηγική απομόχλευσης για το 2021”.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ναύλωσε το χωρητικότητας 155.000 cbm GasLog Sydney ναυπήγησης 2013 στην TotalEnergies, ενώ ανανέωσε και τον ναυλοσύμφωνο που είχε με την Shell για το tri fuel LNG carrier  Solaris, κατασκευής 2014.

    Σύμφωνα με την εταιρεία οι συμφωνίες, διάρκεια 10 και οκτώ μηνών αντίστοιχα, έχουν σταθερό ημερήσιο ναύλο και συνδέονται με τους μέσους όρους της αγοράς, σε μια περίοδο που οι ναύλοι στην spot αγορά ανεβαίνουν διαρκώς.

    Η GasLog Partners, αποτελεί μια spin off εταιρεία της GasLog του Πήτερ Λιβανού και διαθέτει στόλο με 15 LNG carriers, μέσης χωρητικότητας περίπου 158,000 cbm. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις 1,88 δισ. δολαρίων στη hot αγορά ξηρού φορτίου

    Πήτερ Λιβανός: Εκμεταλλεύεται την spot αγορά η Gaslog Partners – Ανεβαίνουν οι ναύλοι στα LNG Carriers 

    M/MARITIME: Ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του πλοίου Avra.gr, στηρίζοντας το ναυπηγείο Νεώριο της ONEX (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ