• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Νέες εξαγορές για την Star Bulk – Στα 128 bulkers ο στόλος της

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Κέρδη 220, 4 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο και 128 πλοία

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Με δύο ακόμη πλοία ενισχύει το στόλο της η Star Bulk συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππάένα μόλις μήνα μετά την απόκτηση επτά σύγχρονων bulkers από την Scorpio Bulkers.

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή ανακοίνωσε την εξαγορά δύο οικολογικού τύπου Kamsarmaxes χωρητικότητας 82.000 dwt έκαστο. Τα πλοία θα παραδοθούν στην εταιρεία τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2021 αντίστοιχα, από το ναυπηγείο Yamic (μία κοινοπραξία των Mitsui και New Yangzijiang).

    Παράλληλα, η Star Bulk βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της εξαγοράς, πετυχαίνοντας ανταγωνιστικούς όρους.

    Ο Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk σχολίασε: «Λαμβάνοντας υπόψη το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον όσον αφορά τις εκπομπές άνθρακα, πιστεύουμε ότι η απόκτηση αυτών των δύο πλοίων, συμβάλλει περαιτέρω στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες ανανέωσης του στόλου μας. Η έγκαιρη παράδοσή τους σε 3 έως 6 μήνες, σε συνδυασμό με την ελκυστική τιμή εξαγοράς τους και τα ισχυρά θεμελιώδη της αγοράς των Kamsarmax και συνολικά του τομέα ξηρού φορτίου, διασφαλίζουν ότι αυτή η συναλλαγή θα προσθέσει αξία στην εταιρεία και στους μετόχους μας”.

    Mε την παραλαβή των νέων πλοίων ο υπό διαχείριση στόλος της εταιρείας θα ανέλθει στα 128 φορτηγά πλοία συνολικής χωρητικότητας 14,1 εκατ. dwt.

    Το 2020 ήταν κερδοφόρο για τη ναυτιλιακή, παρά την πανδημία.

    Κατά το τέταρτο τρίμηνο 2020 τα καθαρά κέρδη της Star Bulk ανήλθαν στα 27,8 εκατ. δολάρια ή 0,29 δολάρια ανά μετοχή έναντι καθαρών κερδών 23,5 εκατ. δολαρίων ή 0,24 δολ. ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στο σύνολο της προηγούμενης χρήσης εμφάνισε καθαρά κέρδη 9,7 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 16,2 εκατ. δολαρίων το 2019.

    Για το νέο έτος ο κ. Παππάς δήλωσε: “Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη δυναμική της αγοράς στον κλάδο μας, με το βιβλίο παραγγελιών να διαμορφώνεται σε ιστορικό χαμηλό και τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς να περιορίζουν την μελλοντική ανάπτυξη των στόλων, ενώ τα θεμελιώδη για την ζήτηση παραμένουν ισχυρά σε όλα τα βασικά εμπορεύματα ξηρού φορτίου».

    Ανανέωση του στόλου

    Στις 26 Ιανουαρίου 2021 η εταιρεία παρέλαβε τρία capesize, ER Bayonne, ER Borneo and ER Buenos Aires (όλα κατασκευής 2010) που εξαγόρασε από την E.R. Capital Holding στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

    Στις 2 Φεβρουαρίου προχώρησε στην απόκτηση ακόμα επτά σύγχρονων πλοίων από την Scorpio Bulkers, τα οποία πήρε με την μέθοδο του leasing, με τις υποχρεώσεις των πλοίων να ανέρχονται στα 102,3 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τρία bulker τύπου ultramaxes τα SBI Pegasus, SBI Ursa και SBI Subaru και τέσσερα τύπου κamsarmaxes, τα SBI Capoeira, SBI Carioca, SBI Lambada, και SBI Macarena.

     

    Πέτρος Παππάς: Κέρδη λόγω των υψηλότερων ναύλων για την Star Bulk

    Νέα σύγχρονα bulk carriers στο στόλο της Star Bulk του Πέτρου Παππά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ