• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Κέρδη λόγω των υψηλότερων ναύλων για την Star Bulk

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Κέρδη 220, 4 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο και 128 πλοία

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Κερδοφόρο ήταν το 2020 για την ναυτιλιακή Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία.

    Κατά το τέταρτο τρίμηνο 2020 τα καθαρά κέρδη της Star Bulk ανήλθαν στα 27,8 εκατ. δολάρια ή 0,29 δολάρια ανά μετοχή έναντι καθαρών κερδών 23,5 εκατ. δολαρίων ή 0,24 δολ. ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

    Το ισοδύναμο χρονοναύλωσης αυξήθηκε στα 13.425 δολάρια ημερησίως.

    Στο σύνολο του 2020, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά έσοδα 9,7 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 16,2 εκατ. δολαρίων του 2019. Τα προσαρμοσμένα EBIΤDA ανήλθαν πέρυσι στα 229,1 εκατ. δολάρια.

     Ο Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk σχολίασε: “Το 2020 έφερε πολλές επιχειρησιακές και εμπορικές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετώπισε η εταιρεία, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική της δύναμη και την ποιότητα των υπηρεσιών. Λειτουργικά εφαρμόσαμε άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας στα πλοία και στη στεριά. Από οικονομικής πλευράς, ενισχύσαμε τη ρευστότητα της εταιρείας κατά περίπου 111 εκατ. δολάρια, εξασφαλίζοντας πάνω από 500 εκατ. δολάρια νέα δάνεια και εκμεταλλευτήκαμε το ρεκόρ χαμηλών επιτοκίων”.

    “Η ανάκαμψη της αγοράς μεταφοράς εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε εξαγορές πλοίων με μετοχές και να επεκτείνουμε την πλατφόρμα μας επιτρέποντας ταυτόχρονα στην εταιρεία να διατηρήσει ισχυρό τον ισολογισμό της. Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη δυναμική της αγοράς στον κλάδο μας, με το βιβλίο παραγγελιών να διαμορφώνεται σε ιστορικό χαμηλό και τους περιορισμούς των περιβαλλοντικών κανονισμών να περιορίζουν την μελλοντική ανάπτυξη των στόλων, ενώ τα θεμελιώδη για την ζήτηση παραμένουν ισχυρά σε όλα τα βασικά εμπορεύματα ξηρού φορτίου”, επισήμανε ο εφοπλιστής.

    Ανανέωση του στόλου

    Στις 26 Ιανουαρίου 2021 η εταιρεία παρέλαβε τρία capesize, ER Bayonne, ER Borneo and ER Buenos Aires (όλα κατασκευής 2010) που εξαγόρασε από την E.R. Capital Holding στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

    Στις 2 Φεβρουαρίου η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση ακόμα επτά σύγχρονων πλοίων από την Scorpio Bulkers, τα οποία πήρε με την μέθοδο του leasing, με τις υποχρεώσεις των πλοίων να ανέρχονται στα 102,3 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τρία bulker τύπου ultramaxes τα SBI Pegasus, SBI Ursa και SBI Subaru και τέσσερα τύπου κamsarmaxes, τα SBI Capoeira, SBI Carioca, SBI Lambada, και SBI Macarena.

    Νέα σύγχρονα bulk carriers στο στόλο της Star Bulk του Πέτρου Παππά

    Γιάννης Κούστας: 100 εκατ. δολάρια περισσότερα έσοδα το 2021 για την Danaos

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Safe Bulkers

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ