• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Εξαγοράζει μετοχές της Toro αξίας 19,4 εκατ. δολαρίων – Θα προχωρήσει σε νέες αγορές πλοίων

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Κεφάλαια 19,47 εκατ. δολαρίων θα διοχετεύσει στην νεοεισηγμένη ναυτιλιακή του Toro Corp ο εφοπλιστής Πέτρος Παναγιωτίδης με στόχο την ανανέωση του στόλου της.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την Pani Corp., συμφερόντων του προέδρου και CEΟ της Πέτρου Παναγιωτίδη, για την έκδοση και πώληση σε αυτήν 8.500.000 κοινών μετοχών, στην τιμή των 2,29 δολαρίων η κάθε μία.  Η Pani θα πληρώσει για την απόκτηση τους 19.465.000 δολάρια.

    Η τιμή εξαγοράς είναι ίδια με την τιμή κλεισίματος της μετοχή της Toro στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 13ης Απριλίου 2023, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την αγορά νέων πλοίων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, για άλλες κεφαλαιουχικές δαπάνες, για κεφάλαιο κίνησης.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η εταιρεία θα έχει σε κυκλοφορία 17.961.009 κοινές μετοχές.

    Ο βασικός μέτοχος της Toro, Πέτρος Παναγιωτίδης θα ελέγχει το 47,4% των κοινών μετοχών της εταιρείας, και το 100% των προνομιούχων μετοχών. Κατά συνέπεια, θα ελέγχει το 99,8% των δικαιωμάτων ψήφου της ναυτιλιακής.

    H ίδρυση της Toro

    Ο εφοπλιστής Πέτρος Παναγιωτίδης ξεκίνησε το 2017 με ένα bulker και κατάφερε με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις να δημιουργήσει στόλο με 30 πλοία και να εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο την πρώτη του ναυτιλιακή, την Castor Maritime.

    Τον Νοέμβριο του 2022 ανακοίνωσε την ίδρυση και δεύτερης ναυτιλιακής, ακολουθώντας το μοντέλο του spin-off.

    Έτσι δημιουργήθηκε η Toro, στην οποία μεταφέρθηκαν τα οκτώ τάνκερ της Castor Maritime, κατασκευής 2004 έως 2006.

    Η νέα ναυτιλιακή έκανε πρεμιέρα στην αγορά του Nasdaq τον περασμένο μήνα. Για κάθε δέκα μετοχές της Castor οι μέτοχοι έλαβαν μία μετοχή της Τoro.

    Το 2022 ήταν έτος ρεκόρ για τα καθαρά κέρδη της Castor, τα οποία διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2021.

    Όπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτίδης ο ισολογισμός της εταιρεία είναι ισχυρός και της επιτρέπει να συνεχίσει την αναπτυξιακή της στρατηγικής για το 2023.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χάρης Βαφειάς: Ιδρύει νέα spin-off εταιρεία με bulkers – Εισάγει τρίτη ναυτιλιακή στο αμερικανικό χρηματιστήριο

    Η εντυπωσιακή άνοδος και γιγάντωση του εφοπλιστή Αριστείδη Ι. Πίττα – Τα εννέα νεότευκτα και οι δύο εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες με τα 36 πλοία!

    Όμιλος Αγγελικούση: Συνεργασία με την Chevron για τα τάνκερ αμμωνίας επόμενης γενιάς



    ΣΧΟΛΙΑ