• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς: Ιδρύει νέα spin-off εταιρεία με bulkers – Εισάγει τρίτη ναυτιλιακή στο αμερικανικό χρηματιστήριο

    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς ετοιμάζεται να εισάγει και τρίτη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Ο ιδιοκτήτης των ναυτιλιακών StealthGas και Imperial Petroleum ανακοίνωσε την δημιουργία spin-off εταιρείας στην οποία θα μεταφέρει δύο πλοία ξηρού φορτίου που περιλαμβάνονται στον στόλο της Imperial Petroleum.

    H νέα θυγατρική με την ονομασία C3is Inc., θα λειτουργεί ως holding για τα δύο bulkers και θα εισάγει τις κοινές μετοχές της στην αγορά Nasdaq.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Imperial Petroleum θα μεταφέρει τα δύο πλοία στην C3is Inc. και θα διανείμει όλες τις κοινές μετοχές της νέας εταιρείας στους μετόχους της και στους κατόχους warrants με δικαίωμα αγοράς μετοχών.

    Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και αναμένεται τις απαραίτητες εγκρίσεις της SEC και του ΔΣ της Imperial Petroleum.

    Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης Imperial Petroleum πιστεύει ότι η δημιουργία μιας ναυτιλιακής που δραστηριοποιείται αμιγώς στη μεταφορά ξηρού φορτίου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στις δύο εταιρείες όσο και στους μετόχους τους.

    Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην C3is Inc. να επικεντρωθεί αρχικά στον τομέα του ξηρού φορτίου, ενώ η Imperial Petroleum θα εστιάσει σταδιακά στον τομέα των δεξαμενόπλοιων. Κάθε εταιρεία θα προσελκύει ανεξάρτητα νέους επενδυτές και θα παρέχει στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόζουν τις συμμετοχές τους ανάλογα με τους τομείς στους οποίους θέλουν να επενδύσουν.

    H Imperial Petroleum, δημιουργήθηκε ως spin-off της StealthGas στα τέλη του 2021 με τέσσερα πλοία. Σταδιακά αύξησε τον στόλο της που σήμερα περιλαμβάνει 12 πλοία.

    Πρόκειται για πέντε τάνκερ MR, ένα aframax, δύο suezmax, καθώς και τέσσερα handysize bulkers.

    Στην ιστοσελίδα της εμφανίζονται δύο bulkers, τα χωρητικότητας 33,000-dwt Eco Angelbay (κατασκευής 2009) και το Eco Bushfire (κατασκευής 2011).

    Πρόσφατα η ναυτιλιακή αξιοποίησε την κερδοφορία της προηγούμενης χρονιάς και προχώρησε στην εξόφληση δανείου ύψους 23,2 εκατ. δολαρίων που είχε λάβει από την DNB Bank, καθώς και στην πρόωρη εξόφληση δανείου 30 εκατ. δολαρίων της Εθνικής Τράπεζας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χάρης Βαφειάς: H Imperial Petroleum εξόφλησε δάνειο 30 εκατ. δολαρίων στην Εθνική Τράπεζα

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 6,5 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ