• Ναυτιλία

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Κέρδη 19 εκατ. δολ. και πώληση δύο πλοίων

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime, του Πέτρου Παναγιωτίδη ολοκλήρωσε την πώληση δύο πλοίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Γνωστοποιώντας τα οικονομικά της αποτελέσματα, η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό ανέφερε την παράδοση του πλοίου Magic Rainbow στις 18 Απριλίου στους νέους ιδιοκτήτες του.

    Η Castor Maritime, επίσης κατέγραψε, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ένα καθαρό κέρδος από την πώληση του Panamax Magic Rainbow, κατασκευής 2007, περίπου 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία επίσης πούλησε ένα φορτηγό φορτηγό kamsarmax κατασκευής 2010 στην τιμή των 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο Magic Twilight παραδόθηκε στους νέους ιδιοκτήτες του.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης αναμένει να καταγράψει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 ένα καθαρό κέρδος από την πώληση του πλοίου ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με τις συναλλαγές.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Castor Maritime σχολίασε: «Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 συνεχίσαμε να παρατηρούμε μια πτώση στην αγορά ξηρού φορτίου σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η οποία επηρέασε τα έσοδα και τις ταμειακές ροές μας. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη του ξηρού φορτίου παραμένουν υγιή, δεδομένου της αναμενόμενης ανάκαμψης για την κινεζική οικονομία».

    Ο πρόεδρος της Castor Maritime σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει ισχυρό ισολογισμό και είναι αφοσιωμένη στην αναπτυξιακή της τροχιά αναζητώντας περαιτέρω ευκαιρίες στον ναυτιλιακό χώρο.

    Ο πλοιοκτήτης ανέφερε καθαρό εισόδημα 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 και καθαρό εισόδημα 19 εκατομμυρίων δολαρίων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά έσοδα των πλοίων από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, μειώθηκαν σε 25,3 εκατομμύρια δολάρια από 41,7 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η διακύμανση οφείλεται κυρίως στη μείωση των ναύλων που επικρατούν στα πλοία ξηρού χύδην φορτίου.

    Τα συνολικά έσοδα των πλοίων από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, ήταν 49,7 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 79,5 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

    Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2023, η Castor Maritime λειτούργησε κατά μέσο όρο 21,2 πλοία κερδίζοντας ημερήσιο ναύλο TCE 12.530 δολάρια, σε σύγκριση με μέσο όρο 20 πλοίων που κέρδιζαν ημερήσια τιμή TCE 23.137 δολάρια κατά την ίδια περίοδο το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    XRTC: H ακτινογραφία της ελληνικής ακτοπλοΐας

    EuroDry Ltd (Αριστείδης Πίττας): Τα έσοδα αντανακλούν την πτώση των ναύλων

    Νέα συνεργασία μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της Ashdod Port Company Ltd.



    ΣΧΟΛΙΑ