• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Μιχαλόπουλος): Πώληση πλοίου και ενίσχυση εσόδων – Παραλαμβάνει 2 νέα δεξαμενόπλοια

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η Performance Shipping Inc. του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, ολοκλήρωσε την πώληση του δεξαμενόπλοιου Aframax M/T P. Fos, ναυπήγησης του 2007, με την παράδοση του πλοίου στους νέους πλοιοκτήτες.

    Μετά την πώληση του P. Fos, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται σήμερα από έξι δεξαμενόπλοια Aframax, με δύο ακόμη δεξαμενόπλοια Aframax που να αναμένεται να παραλάβει εντός του Δεκεμβρίου 2022.

    Σχολιάζοντας την πώληση του πλοίου ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Aυτή η πώληση όχι μόνο επέτρεψε στην εταιρεία να κατοχυρώσει την υπεραξία από την πρόσφατη ανατίμηση της τιμής των δεξαμενόπλοιων Aframax, αλλά ενίσχυσε επίσης τη ρευστότητα του ισολογισμού μας.

    Επιπλέον, αυτή η πώληση αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία ενός διευρυμένου και ανανεωμένου στόλου αποτελούμενου από νεότερα σκάφη με υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές.

    Ως αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με τις παραδόσεις των νεοαποκτηθέντων δεξαμενόπλοιων Aframax που αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου, πιστεύουμε ότι η εταιρεία μας θα βελτιώσει τη θέση της για να επωφεληθεί από το πολλά υποσχόμενο περιβάλλον ναύλωσης και να υποστηρίξει περαιτέρω το κερδοφόρο επίπεδο των εξασφαλισμένων εσόδων».

    Διαβάστε επίσης:

    Performance Shipping: Νέο δάνειο 22 εκατ. δολ. από την Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ