• Ναυτιλία

    Performance Shipping: Νέο δάνειο 22 εκατ. δολ. από την Alpha Bank

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού, συμφώνησε να εκταμιεύσει άλλο ένα δάνειο από την Alpha Bank που θα φτάσει τα 22 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ενισχύσει την επέκταση του στόλου της.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δάνειο για να χρηματοδοτήσει έως και το 50% περίπου της τιμής αγοράς του δεξαμενόπλοιου LR2 aframax Fos Hamilton, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2013.

    Το πλοίο είναι χωρητικότητας 105.408 dwt και θα μετονομαστεί σε P Long Beach. Το πλοίο αγοράστηκε από τη Latsco Shipping του Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση, έναντι 43,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τον μήνα Νοέμβριο, η Performance εξασφάλισε άλλο ένα προθεσμιακό δάνειο από την Alpha Bank, 18,25 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα μισά θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή του δεξαμενόπλοιου LR2 aframax Alpine Amalia, κατασκευής 2010. Το πλοίο, που θα μετονομαστεί σε P Aliki, αγοράστηκε για 36,5 εκατομμύρια δολάρια από την ST Shipping της Glencore τον περασμένο Αύγουστο.

    Το νέο δάνειο, θα έχει επιτόκιο SOFR πλέον 2,35% ετησίως και θα είναι αποπληρωτέο σε είκοσι διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις των 550.000 δολαρίων η καθεμία και ταυτόχρονα με την εικοστή τριμηνιαία δόση, η Performance θα υποχρεωθεί να πληρώσει 11 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Performance ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα επίσης μια συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για μια διευκόλυνση δανείου ύψους 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναχρηματοδότηση μέρους ενός δανείου για το πλοίο aframax Kikuma 116.000 dwt κατασκευής 2007, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση πλοίου, κατασκευής 105.525 dwt, Phoenix Beacon, που θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο και θα μετονομαστεί σε P Monterey.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Αριστείδης Ι. Αλαφούζος επικεφαλής της Okeanis Eco Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ