• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: Κέρδη 20 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο για την Castor Maritime

    Castor Maritime Inc.: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολαρίων για επέκταση του στόλου της

    Castor Maritime Inc


    Σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η ναυτιλιακή Castor Maritime. Παράλληλα, έκλεισε τρεις νέες συμφωνίες ναύλωσης και προχώρησε στην πώληση ενός τάνκερ.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σχολίασε: “Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στα τριμηνιαία κέρδη η συνεισφορά των πλοίων που αποκτήσαμε το 2021. Επιπλέον επωφεληθήκαμε από την ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου καθώς και από την ανάκαμψη των ναύλων στα πλοία aframax/LR2 του στόλου μας, με αποτέλεσμα να εμφανίσουμε το καλύτερο τρίμηνο μας μέχρι τώρα, με καθαρά κέρδη 20 εκατ. δολάρια και ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές. Ο ισολογισμός μας είναι ισχυρός με υγιή ρευστότητα και χαμηλή μόχλευση”.

    Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ελκυστικές ευκαιρίες εξαγορών σε όλο τον ναυτιλιακό χώρο με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Castor, επισήμανε.

    Τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 ανήλθε στα 54,6 εκατ. δολάρια έναντι 7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Πώληση του Wonder Arcturus

    Στις 2 Μαΐου η Castor προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση του πλοίου Wonder Arcturus στην τιμή των 13,15 εκατ. δολαρίων.

    Το χωρητικότητας 106,149 dwt aframax, κατασκευής 2002 θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η ναυτιλιακή θα καταγράψει καθαρό κέρδος από την κίνηση αυτή περίπου 3,8 εκατ. δολαρίων, εξαιρουμένων των εξόδων που σχετίζονται με τη συναλλαγή.

    Nέες συμφωνίες ναύλωσης

    Παράλληλα, στις 28 Απριλίου η ναυτιλιακή έκλεισε χρονοναύλωση για το Magic Vela για τουλάχιστον 12 και έως 15 μήνες με ναύλα ίσα με το 87,5% του μέσου όρου των δρομολογίων Baltic Panamax Index (BPI) 5TC.

    Στις 29 Απριλίου ναύλωσε το Magic P με ημερήσιο ακαθάριστο ναύλο 25.000 δολάρια. Η ναύλωση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2022 ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2022.

    Ακολούθως, στις 2 Μαΐου έκλεισε χρονοναύλωση για το Magic Moon, με ημερήσιο ακαθάριστο ναύλο 20.500 δολάρια. Θα ξεκινήσει περίπου στις 13 Μαΐου και θα έχει διάρκεια περίπου 25 ημέρες.

    Η Castor διαθέτει σήμερα στόλο 29 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατομμυρίων dwt, που αποτελείται από 1 Capesize, 7 Kamsarmax και 12 Panamax πλοία ξηρού χύδην φορτίου, καθώς και 1 Aframax, 6 Aframax/LR2 και 2 δεξαμενόπλοια Handysize.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Εκτίναξη κερδών κατά 130% για την Capital Product Partners το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ