• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από την GasLog στους μετόχους

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,05 δισ. δολαρίων και τη διανομή έκτακτου, ειδικού μερίσματος στους μετόχους ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Σε ανακοίνωση της η εταιρεία γνωστοποίησε ότι 12 διεθνείς τράπεζες, θα χρηματοδοτήσουν το υφιστάμενο πρόγραμμα κατασκευής των νεότευκτων πλοίων της, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τη δανειακή διευκόλυνση, ύψους 1,05 δισ. δολαρίων θα πληρωθεί το ναυπηγείο κατά την παράδοση των νεότευκτων και συνεπώς οι τελικές δόσεις για τα επτά υπό κατασκευή πλοία της ναυτιλιακής θα χρηματοδοτηθούν πλήρως.

    Τα πέντε πλοία είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν στην εταιρεία το 2020 και τα άλλα δύο το 2021, ενώ όλα έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες πολυετούς ναύλωσης.

    Η χρηματοδότηση έχει διάρκεια 12 χρόνια ενώ οι τράπεζες  Export Import Bank of Korea (KEXIM) και Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), καλύπτουν πάνω από το 60% της χρηματοδότησης.

    Παράλληλα η GasLog ανακοίνωσε ότι έχει τροποποιήσει τις συμφωνίες από τις υπάρχουσες τραπεζικές διευκολύνσεις της προκειμένου να τις ευθυγραμμίσει με τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εξασφάλισε σημαντικές βελτιώσεις των οικονομικών δεσμεύσεων όλων των χρεών της GasLog και της GasLog Partners.

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πληρωμή ειδικού μερίσματος ύψους 0,38 δολαρίων για κάθε κοινή μετοχή, το οποίο θα καταβάλει στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της εταιρείας μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2019.

    Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, υπογραμμίζει τις προσδοκίες της για διατήρηση του ισχυρού μακροοικονομικού περιβάλλοντος στον κλάδο LNG το 2020.

    Κατά τη διάρκεια του 2019, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού μερίσματος, η GasLog έχει διανείμει στους μετόχους της μερίσματα 0,98 δολ. ανά μετοχή. Ανάλογη πολιτική θα ακολουθήσει η ναυτιλιακή και το 2020, καθώς, όπως επισήμανε, θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της και θα αξιολογήσει περαιτέρω ευκαιρίες για πρόσθετες ανταμοιβές προς αυτούς.



    ΣΧΟΛΙΑ