• Ναυτιλία

    Π. Χατζηιωάννου: Σύσταση buy για τη μετοχή της Safe Bulkers από την Seaport Global

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Σύσταση «buy» δίνει για τη μετοχή της ναυτιλιακής Safe Bulkers του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου ο αναλυτής Magnus Fyhr της Seaport Global, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο της μετοχής από τα 3,5 δολάρια στα 5 δολάρια.

    Ο αναλυτής επισημαίνει πως την ώρα που η μετοχή της Safe Bulkers έχει υποχωρήσει κατά 15% από τις αρχές Ιουνίου, ο δείκτης Baltic Dry καταγράφει κατά την ίδια περίοδο κέρδη άνω του 30%, και θεωρεί πως εδώ υπάρχει μία ελκυστική προοπτική για τη μετοχή της εταιρείας, εν όψει και τις εποχιακά ισχυρής χειμερινής αγοράς.

    Ο ίδιος υπογραμμίζει τη συντηρητική στρατηγική ναυλώσεων της Safe Bulkers και τη δομή της με τα χαμηλά λειτουργικά κόστη, ενώ σημειώνει πως με ρευστότητα της τάξεως των 91,5 εκατ. δολαρίων και με ισχυρές κεφαλαιακές ροές για το επόμενο 12μηνο, η εταιρεία βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να συνεχίσει την απομόχλευση του ισολογισμού της και να εστιάσει την προσοχή της σε ευκαιρίες για την ανανέωση του στόλου της.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Safe Bulkers, στο β’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 4,1 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών ,6 εκατ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανήλθαν στα 4,8 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 2,3 εκατ. δολαρίων.

    Ο στόλος της Safe Bulkers αποτελείται από 40 πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία τα 7,9 χρόνια. Πρόκειται για 14 panamaxes, 10 kamsarmaxes, 13 post-panamaxes και 3 capesizes.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σ. Παληός: Η νέα κίνηση που οδηγεί την Diana Shipping στην κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Δεύτερο σερί κερδοφόρο τρίμηνο για την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A. Χατζηγιάννης: Δύο ακόμα τάνκερ για την Hellenic Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ