• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Δεύτερο σερί κερδοφόρο τρίμηνο για την DryShips

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine


    Κερδοφορία κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η ναυτιλιακή DryShips του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου στο β’ τρίμηνο του έτους, βγαίνοντας κερδισμένη από την άνοδο των τιμών ναύλωσης στην αγορά του ξηρού φορτίου, αλλά και από την πώληση ενός πλοίου panamax.

    Η DryShips παρουσίασε στο β’ τρίμηνο 2018 κέρδη της τάξεως των 3,6 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 15,6 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα., με τα έσοδά της να εκτοξεύονται σε ετήσια βάση από τα 16,4 εκατ. δολάρια στα 43,2 εκατ. δολάρια, χάρη στον αυξημένο στόλο της και τα έσοδά της από τα τέσσερα πλοία VLGC της.

    Στα θετικά αυτά αποτελέσματα συνεισέφερε και η πώληση του πλοίου Maganari (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2001), το οποίο φέρεται να πωλήθηκε έναντι 10 εκατ. δολαρίων.

    Ο στόλος της DryShips αποτελείται σήμερα από συνολικά 35 πλοία: τέσσερα newcastlemaxes, έντεκα panamaxes, πέντε kamsarmaxes, ένα VLCC, δύο suezmaxes, δύο aframaxes, τέσσερα VLGCs (τα οποία τον προηγούμενο μήνα συμφώνησε να πουλήσει) και έξι πλοία υποστήριξης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η μετοχή της DryShips έχει παρουσιάσει άνοδο της τάξεως του 39%, από τα 3,52 δολάρια που ήταν στις 2 Ιανουαρίου, κοντά στα 5 δολάρια σήμερα, με την Stifel να τη χαρακτηρίζει ως την κορυφαία σε απόδοση από όλες τις ναυτιλιακές μετοχές στον κόσμο το τελευταίο 12μηνο.

    Οικονόμου ναυτιλία
    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σ. Παληός: Η νέα κίνηση που οδηγεί την Diana Shipping στην κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποκλειστικό: Νεώριο Σύρου – «Κλείδωσε» μεγάλη συμφωνία με την MAN – Τα νέα σχέδια στη Σύρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A. Χατζηγιάννης: Δύο ακόμα τάνκερ για την Hellenic Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ