• Ναυτιλία

    ΟΝΕΧ: Τα 500 έφτασαν τα πλοία που έχουν εισέλθει σε Ελευσίνα και Σύρο

    • NewsRoom
    Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής ONEX

    Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής ONEX


    Αυξάνεται διαρκώς μέχρι σήμερα ο αριθμός των πλοίων που εισέρχονται στις δεξαμενές των Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ.

    Μέχρι σήμερα 500 πλοία κάθε είδους, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των επισκευαστικών εργασιών τους στα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, υπό τη διοίκηση του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

    Ειδικότερα, τα πλοία που προχώρησαν σε επισκευές στα Ναυπηγεία Σύρου φτάνουν αισίως τα 438 από στιγμή που η επιχείρηση πέρασε στον Όμιλο του Πάνου Ξενοκώστα, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΝΕΧ.

    Αντίστοιχα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που μόλις πρόσφατα εγκαινιάστηκαν, έχουν επισκευαστεί ήδη 62 πλοία. Η πιο πρόσφατη έλευση στις δεξαμενές της είναι το Οlympic Glory, κατηγορίας Chemical Τanker. Το πλοίο είναι το 500οστό που εισέρχεται στις δεξαμενές του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies.

    Το 83% των πλοίων που επισκευάστηκαν μέχρι σήμερα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες για ακόμα μια φορά εμπιστεύονται την εγχώρια Ναυπηγική Βιομηχανία και στηρίζουν στην πράξη την οικονομική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

    Σημειώνεται πως ο αριθμός των πλοίων που έχουν επισκευαστεί στα δύο Ναυπηγεία, αποτελεί ρεκόρ για τον κλάδο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την απαξίωση στην οποία βρισκόταν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.

    Σύμφωνα με το ενεργό επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου ΟΝΕΧ, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ φτάνοντας σε πλήρη δυναμική και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, θα υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 300 πλοίων ετησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Χάντερ Μπάιντεν: Κατηγορούμενος για φορολογική απάτη ο «άσωτος υιός» του προέδρου των ΗΠΑ

    Σαντίκ Καν (δήμαρχος Λονδίνου): To Brexit έχει κοστίσει στη χώρα πάνω από 140 δισ. λίρες έως τώρα

    Το παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκε κατά 1,3% λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ