• Διεθνής πολιτική

    Χάντερ Μπάιντεν: Κατηγορούμενος για φορολογική απάτη ο «άσωτος υιός» του προέδρου των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Χάντερ Μπάιντεν

    Χάντερ Μπάιντεν


    Αθώος αναμένεται να δηλώσει ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν ενώπιον δικαστηρίου της Καλιφόρνιας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ομοσπονδιακές φορολογικές απάτες, στις κατηγορίες κακουργήματος και πλημμελήματος.

    Ο γιος του Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να απαντήσει επίσημα σε εννέα κατηγορητήρια, που αφορούν τη συμμετοχή του σε ένα τετραετές πρόγραμμα κατά το οποίο αμέλησε να πληρώσει τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακών φόρων.

    Ο δικηγόρος, λομπίστας, σύμβουλος και επιχειρηματίας με σπουδές στο Τζόρτζταουν και στο Γέιλ «ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε έναν σπάταλο τρόπο ζωής αντί να διευθετήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις», αναφέρει το κατηγορητήριο του Ειδικού Εισαγγελέα Ντέιβιντ Βάις.

    Τα “έξοδά” του, ήταν πληρωμές για μία Porsche, μια ενοικίαση Lamborghini, ένα «πολυτελές σπίτι» στο Venice Beach.

    Επιπλέον, σε μια σχεδόν τετραετία, ξόδεψε περισσότερα από 680.000 δολάρια σε πληρωμές σε «διάφορες γυναίκες» και σχεδόν 189.000 δολάρια για «ψυχαγωγία ενηλίκων».

    Σημειώνεται ότι ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Mark C. Scarsi που χειρίζεται την υπόθεσή του Χάντερ, πήρε τη θέση του το 2020, ενώ προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ στην πολυπληθέστερη ομοσπονδιακή περιφέρεια της χώρας που εκτείνεται στις περιοχές του Λος Άντζελες, του Ρίβερσαϊντ, του Σαν Μπερναρντίνο, του Σαν Λόις Ομπίσπο, της Βεντούρα και της κομητείας Όραντζ.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Ζελένσκι: Μια εκεχειρία θα ωφελήσει μόνο τη Ρωσία

    Ισραήλ: Βομβαρδισμοί στη νότια Λωρίδα της Γάζας την ώρα που ο Μπλίνκεν συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο

    ΗΠΑ: «Κλιμακούμενες» οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ