• Ναυτιλία

    Όμιλος Γκριμάλντι: Ναυπηγεί 17 πλοία μεταφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ο όμιλος του Εμανουέλε Γκριμάλντι ενίσχυσε το βιβλίο παραγγελιών του με ακόμη δύο πλοία μεταφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και συνολικά έφτασε τα 17 πλοία που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

    Η Ναπολιτάνικη εταιρεία με έδρα τη Νάπολη άσκησε τα δικαιώματα που είχε με την China State Shipbuilding Corporation (CSSC) για δύο πλοία 9.000 ceu, προσθέτοντας στα προηγούμενα πέντε πλοία που είχαν κλείσει στη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding και China Shipbuilding Trading Company τον προηγούμενο Ιανουάριο.

    Τα δύο πλοία, μήκους 200 μέτρων, είναι σχεδιασμένα για τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων, θα παραδοθούν το 2026 και θα αναπτυχθούν σε ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής και Ασίας.

    Η συμφωνία των επτά πλοίων είναι αξίας άνω των 630 εκατομμυρίων δολαρίων και το συνολικό βιβλίο παραγγελιών μεταφοράς αυτοκινήτων, που θα χρησιμοποιούν αμμωνία του έφτασε σε 17 πλοία, από τα οποία τα υπόλοιπα 10 θα κατασκευαστούν από την China Merchant Industry Holdings.

    «Η επένδυση στον σχεδιασμό και την κατασκευή τέτοιων μεγάλων, φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων όπως αυτές οι νέες μονάδες PCTC που θα χρησιμοποιούν αμμωνία σημαίνει ότι θα συνεισφέρουμε συγκεκριμένα στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην οικολογική μετάβαση στον ναυτιλιακό τομέα», δήλωσε ο Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και πρόσθεσε: «Το έργο εκσυγχρονισμού του στόλου μας είναι εξαιρετικά φιλόδοξο, αλλά αυτό είναι το είδος των πρωτοβουλιών που χρειάζεται ο κλάδος μας για να αντιμετωπίσει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, μια από τις πιο επείγουσες και απαιτητικές προκλήσεις της εποχής μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Gas): «Aristarchos», άλλο ένα πλοίο με ελληνική σημαία

    ΤΕΝ: Κέρδη ρεκόρ 177 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο – 81 εκατ. δολάρια κέρδη από την πώληση 8 πλοίων

    Πάνος Λασκαρίδης: Δωρεά πέμπτου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό από τον εφοπλιστή

    ─────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ