• Ναυτιλία

    ΟΛΠ: «Όχι» του Δήμου Πειραιά στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

    Γιάννης Μόραλης, Δήμαρχος Πειραιά


    Δεν ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα που σχεδιάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. στο λιμάνι, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, η εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη ήταν αρνητική, και αυτό παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία του Δήμου στο έγγραφό της δεν έκανε παρατηρήσεις.

    Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι ο δήμος είχε ζητήσει ορισμένα πράγματα τα οποία  δεν έχουν συμπεριληφθεί στη μελέτη, ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί και  κάποιες παραλήψεις ή λάθη, και για τους λόγους αυτούς, προσέθεσε, η εισήγησή του ήταν αρνητική και αντίθετη με την πρόταση της υπηρεσίας.

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πειραιάς για Όλους, Νίκος Μπελαβίλας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «θα προσφύγουμε το αμέσως επόμενο διάστημα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων που επιτρέπουν να τραυματίζονται με παράνομα έργα η Πειραϊκή, το Ικόνιο, το Πέραμα, η Σαλαμίνα, η θάλασσα του Σαρωνικού και ο αέρας της πόλης».

    Τέλος επισημαίνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αφού αρμόδιο για την έγκριση ή μη, της ΣΜΠΕ είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Διαβάστε επίσης

    Cosco: Επεκτείνει την παρουσία της στη Βόρεια Ευρώπη

    Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια φέτος στον Πειραιά – Το μεγάλο στοίχημα του κλάδου

    Captain Weng Lin (ΟΛΠ): €300 εκατ. επενδύσεις σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ