• Ναυτιλία

    ΟΛΠ: Για παραβατική συμπεριφορά κάνουν λόγο οι ναυπηγοεπισκευαστές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Διαδικτυακά ενημέρωσαν βουλευτές του Πειραιά για τα «ανοικτά» ζητήματα που έχουν με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (COSCΟ), οι εργοδοτικές Ενώσεις των ναυπηγοεπισκευαστών.

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.), Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), οι πρόεδροι των φορέων κ.κ. Βασίλης Κανακάκης, Θεολόγος Κατσουλάκης και Φώτης Πράσινος αντίστοιχα, ενημέρωσαν τους βουλευτές για σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν λόγω «παραβατικής», όπως την χαρακτηρίζουν, συμπεριφοράς από πλευράς ΟΛΠ.

    Έγινε αναφορά σε σειρά προβλημάτων, «όπως καταχρηστικές χρεώσεις, παραβάσεις των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, μεγάλες παραλείψεις στη συντήρηση των υποδομών στους χώρους επισκευής πλοίων και τεράστια έλλειψη υποδομών υγιεινής για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στους χώρους επισκευών πλοίων εν μέσω πανδημίας του COVID-19, με ευθύνη του ΟΛΠ».

    Οι τρεις πρόεδροι ανέφεραν ότι ο ΟΛΠ «δεν προάγει τον ανταγωνισμό, όπως έχει υποχρέωση από τη Σύμβαση Παραχώρησης (εδάφιο 11.3), αλλά αντιθέτως με κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εφαρμόζει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού».

    Στη διαδικτυακή ενημέρωση συμμετείχαν οι βουλευτές Ι. Τραγάκης, Δ. Μαρκόπουλος, Ι. Μελάς (Ν.Δ.), Θ. Δρίτσας, Τ. Αλεξιάδης, Γ. Ραγκούσης, Ν. Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και η Φ. Μπακαδήμα (Μέρα25) και δι’ εκπροσώπου – συμβούλου του ο βουλευτής Νίκος Μανωλάκος. «Κοινός τόπος όλων η απαρέγκλιτη τήρηση από την COSCO της Σύμβασης Παραχώρησης και της Ελληνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας και φυσικά οι συνεχείς έλεγχοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές, ναυπηγοεπισκευαστικές Ενώσεις και ΟΛΠ, όσες φορές έχουν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταφέρει να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα κόντρα Cosco με ναυπηγοεπισκευαστές – Η Ρυθμιστική Αρχή δικαιώνει τους επιχειρηματίες της Ζώνης

    Η Κινεζική Πρεσβεία, ο ΟΛΠ, οι υποψήφιοι και το τίμημα για τον Σκαραμαγκά

    Τι πιστεύει ο ΟΛΠ για το 16% των μετοχών και τον 4ο προβλήτα – Όλα όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση των θεσμικών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ