• Ναυτιλία

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA


    Στα ύψη εκτινάχθηκε η τιμή της μετοχής της εταιρείας OceanPal συμφερόντων της οικογένειας Παληού, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της στην αγορά του Nasdaq.

    Συγκεκριμένα, ο τίτλος, με το σύμβολο “OP”, έκλεισε στις 30 Νοεμβρίου με κέρδη σχεδόν 47%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 5,22 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών ξεπέρασε τα 10 δολάρια.

    Αντίθετα, η μετοχή της μητρικής εταιρείας Diana Shipping δέχθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης πιέσεις, και υποχώρησε κατά 5,6% κλείνοντας στα 4,20 δολάρια, στο πλαίσιο του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις αγορές λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron.

    Η Diana Shipping ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το spin-off της νέας θυγατρικής της και οι μέτοχοι της έλαβαν μία μετοχή της OceanPal για κάθε 10 μετοχές της Diana Shipping που είχαν στην κατοχή τους μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου 2021.

    Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στην καταβολή μερίσματος 0,10 δολαρίων για κάθε κοινή μετοχή της Diana Shipping.

    “Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η δημιουργία μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση στη βραχυπρόθεσμη αγορά ναυλώσεων, ενώ θα επιτρέψει στην Diana Shipping να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”, επισήμανε η CEO της Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού.

    Η OceanPal, αποτελείται από τα πλοία Protefs, χωρητικότητας 73,600 dwt (κατασκευής 2004),  Calypso, χωρητικότητας 73,700-dwt (κατασκευής 2005) και Salt Lake City, χωρητικότητας 171,800-dwt (κατασκευής 2005).

    Μαζί με τα πλοία, η Diana Shipping έχει συνεισφέρει στην OceanPal και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αγγελικούση-Φράγκου-Παληού: Οι ισχυρές Ελληνίδες της Lloyd’s List που διαχειρίζονται πάνω από 360 πλοία

    Σεμίραμις Παληού: Νέα εισηγμένη εταιρεία με τα παλαιότερης κατασκευής πλοία της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για την Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ