• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Νέα εισηγμένη εταιρεία με τα παλαιότερης κατασκευής πλοία της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού


    Στη δημιουργία εταιρείας spin-off με τα παλαιότερης κατασκευής πλοία της, την οποία θα εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προχωρά η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

    Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι στη νέα εταιρεία με την ονομασία OceanPal, θα περιλαμβάνονται τρία από τα παλαιότερα bulker της, ενώ έχει υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των κοινών μετοχών της στην αγορά Nasdaq Capital Market.

    Μαζί με τα πλοία, η Diana Shipping θα συνεισφέρει στην OceanPal και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατ. δολ., ενώ θα διανείμει όλες τις κοινές μετοχές της νέας εταιρείας στους κατόχους μετοχών της Diana Shipping που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2021. Παράλληλα η ναυτιλιακή θα λάβει προνομιούχες μετοχές της νέας εισηγμένης.

    Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ακόμη ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους της. Η νέα κίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 Νοεμβρίου 2021.

    ‘Eκθεση στη βραχυπρόθεσμη αγορά ναυλώσεων

    «Το spin-off για το 100% των μετοχών της OceanPal αντιπροσωπεύει μία σημαντική επιστροφή αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η δημιουργία μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση στη βραχυπρόθεσμη αγορά ναυλώσεων, ενώ θα επιτρέψει στην Diana Shipping να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”, επισήμανε η CEO της Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού.

    “Την ίδια ώρα, το μέρισμα των 0,10 δολαρίων ανά μετοχή για το τρέχον τρίμηνο αντιπροσωπεύει μια καλή ένδειξη της ικανότητας της εταιρείας να καταβάλει μερίσματα σε τριμηνιαία βάση στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς”, συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ο στόλος της Diana Shipping, η οποία είναι εισηγμένη στο NYSE αποτελείται από 36 bulkers διαφόρων μεγεθών, από panamax μέχρι newcastlemax.  Στα παλαιότερης κατασκευής της περιλαμβάνονται τα Protefs (κατασκευής 2004), Calypso, Salt Lake City, Melia, Aliki και Baltimore που έχουν κατασκευαστεί το 2005.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ