Ναυτιλία

Σεμίραμις Παληού: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για την Diana Shipping

Η Diana Shipping εξασφάλισε έσοδα 21,13 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση τριών πλοίων της

Σεμίραμις Παληού


Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς επωφελήθηκε από τα υψηλά ναύλα στην αγορά ξηρού φορτίου.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, εμφάνισε καθαρά κέρδη 14,7 εκατ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 έναντι ζημιών 13,2 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,16 δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 0,13 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της ναυτιλιακής που διαθέτει στόλο με 37 bulkers, ανήλθαν στα 57,3 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι 42,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Η αύξηση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην βελτίωση του ισοδύναμου χρονοναύλωσης που εξασφάλισε η Diana Shipping τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θετική ήταν η πορεία της ναυτιλιακής και στο εννεάμηνο του 2021, καθώς εμφάνισε κέρδη 16,3 εκατ. δολαρίων έναντι σημαντικών ζημιών 126 εκατ. δολαρίων το εννεάμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Αντίστοιχα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 145,4 εκατ. δολάρια από τις αρχές του έτους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, έναντι 127,1 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Καθυστέρηση στη διανομή του μερίσματος

Η Diana Shipping ανακοίνωσε την αναβολή της ημερομηνίας πληρωμής του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους και το οποίο συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση της να δημιουργήσει εταιρεία spin-off με τα παλαιότερης κατασκευής πλοία της, την OceanPal.

Πρόκειται για το πρώτο μέρισμα που θα καταβάλει η εταιρεία από το 2008.

H διοίκηση της Diana επισήμανε ότι η νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς, αναμένεται το συντομότερο δυνατό, μόλις ολοκληρωθεί η απόσχιση της OceanPal και εγγραφεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ως εισηγμένη εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα εταιρεία θα περιλαμβάνονται τρία από τα παλαιότερα bulker της Diana Shipping, ενώ οι κοινές μετοχές της θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Nasdaq Capital Market.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ