• Ναυτιλία

    Ο όμιλος Γκριμάλντι δρομολογεί πλοίο από τη Νάπολη προς το Παλέρμο αναπτύσσοντας το θαλάσσιο δίκτυό του

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group


    Ο Όμιλος Γκριμάλντι επεκτείνει τα δρομολόγιά του στις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας, συνδέοντας την Νάπολη με το Παλέρμο.

    Από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, το σύγχρονο ro-pax πλοίο Cruise Ausonia θα αρχίσει τα τακτικά δρομολόγια με υψηλές δυνατότητες τόσο για τον τουριστικό τομέα όσο και για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

    Το Cruise Ausonia είναι ένα σύγχρονο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μπορεί να μεταφέρει έως και 1.820 επιβάτες και 1.920 γραμμικά μέτρα τροχαίου (αυτοκίνητα, φορτηγά, φορτηγά, ημιρυμουλκούμενα κ.λπ.).

    Στο πλαίσιο του νέου δρομολογίου προγραμματίζονται βραδινές αναχωρήσεις (στις 20.30) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από Νάπολη και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Παλέρμο, με άφιξη στο λιμάνι προορισμού το επόμενο πρωί (06.30).

    Επιπλέον, η συχνότητα της γραμμής θα διπλασιαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο έως και έξι αναχωρήσεις την εβδομάδα και από τα δύο λιμάνια.

    «Με τη νέα γραμμή ro-pax Νάπολη – Παλέρμο, στοχεύουμε αφενός να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εδαφική συνέχεια μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των μεγάλων νησιών και αφετέρου να επεκτείνουμε την παρουσία μας στο λιμάνι της Νάπολης», δήλωσε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi.

    «Η νέα σύνδεση, πρόσθεσε, θα αποτελέσει έναν θεμελιώδη θαλάσσιο διάδρομο τόσο για τις ροές επιβατών όσο και για τις εταιρείες που μεταφέρουν αγαθά μεταξύ της Σικελίας και της υπόλοιπης Νότιας Ιταλίας».

    Η Σικελία βρίσκεται στο κέντρο ενός εκτεταμένου δικτύου τακτικών θαλάσσιων συνδέσεων που ο όμιλος Grimaldi έχει δημιουργήσει και έχει ενισχύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τις  γραμμές Λιβόρνο-Παλέρμο, Νάπολη-Κάλιαρι-Παλέρμο, Civitavecchia-Salerno-Palermo-Tunis.

    Για την αποκλειστική μεταφορά εμπορευμάτων, δραστηριοποιούνται οι υπηρεσίες Γένοβα-Σαλέρνο-Παλέρμο, Ραβέννα-Μπρίντιζι-Κατάνια, Σαλέρνο-Κατάνια και Γένοβα-Λιβόρνο-Κατάνια-Μάλτα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση ναυπηγεί έξι πλοία

    Fincantieri: Yπέγραψε συμφωνίες για συνεργασίες με ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με προοπτική την ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών στο Ναυπηγείο Ελευσίνας



    ΣΧΟΛΙΑ