• Ναυτιλία

    Fincantieri: Συμφωνίες συνεργασίας με ελληνικές ναυτιλιακές με προοπτική τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών στο Ναυπηγείο Ελευσίνας

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri


    Η Fincantieri υπέγραψε στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα πλήθος μνημονίων συμφωνίας (MoU) με μια στρατηγική πιθανών νέων προμηθευτών για ενδεχόμενη κατασκευή τεσσάρων κορβετών από το Πολεμικό Ναυτικό στο Ναυπηγείο Ελευσίνας.

    Η Fincantieri μεταξύ των πελατών συμπεριλαμβάνονται πολλές ξένες ναυτιλιακές εταιρείες και είναι συνεργάτης με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες στο πλαίσιο υπερεθνικών προγραμμάτων.

    Σκοπός αυτών των Μνημονίων Συνεργασίας είναι να δημιουργήσει τη βάση για τον καθορισμό πιθανών επιχειρηματικών σχέσεων για συγκεκριμένες προμήθειες. Πράγματι, ο ιταλικός όμιλος, ο οποίος μπορεί να βασιστεί σε μια ευρεία επιλογή αξιόπιστων Ελλήνων προμηθευτών και υπεργολάβων, εξετάζει συνεχώς τη διεύρυνση και την ενίσχυση των προμηθευτών του και θα δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού εξειδικευμένη στις ναυτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της ανάπτυξης αυτών των τμημάτων στην Ελλάδα.

    Η Fincantieri έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές δράσεις στην Ελλάδα για τον εντοπισμό προμηθευτών για την έναρξη πιθανών συνεργασιών με αναφορά στο υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα ή οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ναυτικών πλοίων, με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του ομίλου με ελληνικές εταιρείες.

    Διαβάστε επίσης

    Στα δύο σπάει το Ναυπηγείο Ελευσίνας – Οι 600 εργαζόμενοι θα προσληφθούν στο στρατιωτικό τμήμα που θα ελέγχουν ΟΝΕΧ-Fincantieri



    ΣΧΟΛΙΑ