• Ναυτιλία

    Ο κολοσσός MSC κάνει τον Πειραιά βάση για την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο

    • NewsRoom


    Τον Πειραιά ως βάση κρουαζιέρας για την ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει από το 2021 η MSC, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της εταιρείας.

    Το πρώτο πλοίο που θα ξεκινήσει δρομολόγια από τον Πειραιά θα είναι το MSC Lirica, προσφέροντας κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων, σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά, όπου περιλαμβάνονται οι Μύκονος, Χάιφα (Ισραήλ) Λεμεσός (Κύπρος) Ρόδος και Κουσάντασι (Τουρκία).

    Ο Angelo Capurro, Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Cruises επεσήμανε ότι «από τότε που υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στα πλοία μας στην Ελλάδα το 2003, η παρουσία μας στη χώρα αυξήθηκε σημαντικά και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη υποστήριξη που παρείχε το ελληνικό ταξιδιωτικό εμπόριο για να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε την επιχείρηση και την επιτυχία μας» και συνέχισε:

    «Η σχέση με την ελληνική κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει αναπτυχθεί με τόσο θετικό ρυθμό, ώστε όλοι μπορούμε να προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για το καλοκαίρι του 2021 που αναμένεται πολυάσχολο, όταν ο Πειραιάς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται από εκεί για πρώτη φορά.

    Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε ως εταιρεία και να εισαγάγουμε περισσότερα πλοία στο στόλο μας, κοιτάζoντας το μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα».

    Το MSC Lirica προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες.

    Η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επισκέπτες της στην Αθήνα από τη Βόρεια Ευρώπη μέσα από τις προσφορές MSC Fly & Cruise για να επιβιβαστούν στα πλοία της στο ελληνικό λιμάνι.

    Προδιαγραφές της MSC Lirica:

    Όνομα πλοίου MSC Lirica

    Μεικτή χωρητικότητα 65,591 GT

    Μέγιστη χωρητικότητα επιβατών 2,679

    Μέλη πληρώματος 721

    Αριθμός καμπίνων 992

    Μήκος / πλάτος / ύψος 274,9 m / 32 m / 54 m

    Μέγιστη ταχύτητα 21,7 κόμβων

    Ποια είναι η MSC Cruises

    Η MSC Cruises είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι μέρος του Τομέα Κρουαζιέρας του MSC Group, του ηγετικού ιδιωτικού ομίλου ναυτιλίας και μεταφορών με έδρα την Ελβετία.

    Ο στόλος των 17 σύγχρονων και καινοτόμων πλοίων της MSC Cruises είναι από τους πλέον περιβαλλοντικά προηγμένους στη βιομηχανία. Η Εταιρεία δεσμεύεται στην περιβαλλοντική διαχείριση και εργάζεται για την ελαχιστοποίηση και τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του στόλου της, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες θαλάσσιες και περιβαλλοντικές τεχνολογίες.

    Ένα σχέδιο μηχανοργάνωσης χωρίς προηγούμενο στον κλάδο, ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αυξήσει τον στόλο των πλοίων MSC Cruises σε 25 πλοία έως το 2027. Επιπρόσθετα, το Τμήμα Κρουαζιέρων της MSC Group επενδύει ακόμα 2 δισ. Ευρώ σε ένα νέο εμπορικό σήμα πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα υπερ-σκάφη αναψυχής, ένα για κάθε έτος μεταξύ 2023 και 2026.

    Με πρόσβαση σε περισσότερους από 200 προορισμούς σε πέντε ηπείρους, η MSC Cruises συγκεντρώνει περισσότερες από 180 εθνικότητες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια εμπλουτιστική και εντυπωσιακή εμπειρία κρουαζιέρας εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή κληρονομιά της Εταιρείας. Σε μας θα βρείτε διεθνή γεύματα, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, βραβευμένα οικογενειακά προγράμματα και την τελευταία λέξη της φιλικής προς το χρήστη τεχνολογίας πάνω στο σκάφος.



    ΣΧΟΛΙΑ