• Ναυτιλία

    Ο Γιώργος Οικονόμου «βάζει πόδι» στη διοίκηση της Genco

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου


    Ο Γιώργος Οικονόμου, συνεχίζει απτόητος για την υλοποίηση των σχεδίων του και επιχειρεί ταυτόχρονα σε τέσσερις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες: Performance, Ocean Pal, Seanergy, Genco.

    Έγινε γνωστό ότι πρότεινε, για την προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων, δύο υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο της Genco Shipping & Trading.

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, που κατέχει μερίδιο 5,4% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Genco μέσω της θυγατρικής του GK Investor, πρότεινε τον Randee Day, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής συμβουλευτικής εταιρείας Day & Partners, και τον Robert Pons, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στη συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας.

    Ο R. Day, πρώην προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της DHT Maritime και διευθύνων σύμβουλος στον Όμιλο Seabury, είναι επί του παρόντος διευθυντής στην αμερικανική πλοιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων International Seaways και με συμμετοχή στην Eagle Bulk Shipping.

    Ο R.Pons έχει υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια 16 εισηγμένων εταιρειών. Αυτή τη στιγμή είναι διευθυντής της Marpai και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διοικητικές θέσεις στις Seachange International, CCUR Holdings, Alaska Communications και Inseego Corp., μεταξύ άλλων.

    «Ως σημαντικός μέτοχος της Genco, πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες της εταιρείας να προσφέρει βελτιωμένη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου και πρόσθεσε: «Τόσο ο R. Randee όσο και ο R. Robert έχουν μεγάλο σχετικό υπόβαθρο που, κατά την άποψή μου, θα ήταν πρόσθετο πλεονέκτημα στην αίθουσα συνεδριάσεων και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση βελτίωση της απόδοσης της Genco. Πιστεύω ότι ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο θα επωφεληθεί από τις νέες προοπτικές και τη συλλογική τους γνώση στους ναυτιλιακούς και τεχνολογικούς τομείς και την εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, την εταιρική στρατηγική και τη διακυβέρνηση».

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Genco διαθέτει ένα στόλο με 46 bulker στα τμήματα capesize, ultramax και supramax.

    Στην εξαμελή διοικητική ομάδα της Genco συμμετέχουν οι James G. Dolphin, Kathleen C. Haines, Arthur L. Regan, Karin Y. Orsel, John C. Wobensmith, καθώς και ο Έλληνας Βασίλειος Γ. Μαυρολέων.

    Ποιος είναι ο  Βασίλειος Γ. Μαυρολέων

    Ο Βασίλειος Γ. Μαυρολέων υπηρετεί ως διευθυντής της Genco από τις 17 Ιουλίου 2015, ενώ διετέλεσε διευθυντής της Baltic Trading από τις 15 Μαρτίου 2010 έως τη συγχώνευση της Baltic Trading με την εταιρεία στις 17 Ιουλίου 2015.

    Ο Β. Μαυρολέων διετέλεσε επίσης διευθυντής της εταιρείας από τις 27 Ιουλίου 2005 έως τις 9 Ιουλίου 2014.

    Εργάζεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία τα τελευταία 45 χρόνια. Από το 1970, ο Β. Μαυρολέων εργάστηκε στην Charles R. Weber Company Inc., μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρείες συμβούλων δεξαμενόπλοιων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Β. Μαυρολέων ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Charles R. Weber Company, Inc. για είκοσι πέντε χρόνια και στη συνέχεια κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Projects Group για πέντε χρόνια από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2013. Ο Β. Μαυρολέων είναι διευθυντής της Pyxis Tankers , Inc. όπου υπηρετεί στην επιτροπή ελέγχου και στην επιτροπή υποψηφιοτήτων και εταιρικής διακυβέρνησης. Ο Β. Μαυρολέων υπηρετεί επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος της WeberSeas (Hellas) S.A., μεσιτικής εταιρείας ολοκληρωμένων πωλήσεων και αγορών, νεότευκτων, ναυτιλιακών έργων και χρηματοδότησης πλοίων με έδρα τον Πειραιά.

    Από την ίδρυσή του το 2003 έως την εκκαθάρισή του τον Δεκέμβριο του 2005, ο Β. Mavroleon διετέλεσε ως Πρόεδρος της Azimuth Fund Management (Jersey) Limited, ενός hedge fund που ασχολούνταν με προθεσμιακές συμφωνίες μεταφοράς εμπορευμάτων δεξαμενόπλοιων και παράγωγα.

    Ο Β. Μαυρολέων είναι μέλος του Baltic Exchange, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Associate Membership Committee της Intertanko, μέλος του Association of Ship Brokers and Agents, είναι στο συμβουλευτικό συμβούλιο του NAMMA (North American Maritime Ministry Association), είναι επίτιμος διευθυντής της NAMEPA (North American Marine Environmental Protection Association) και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κλίμακας της Νέας Υόρκης.

    Ο Β. Μαυρολέων είναι μέλος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Connecticut Maritime Association, NYMAR (New York Maritime Inc.), του Maritime Foundation Knowledge Center, επίτιμος διευθυντής του Connecticut Maritime Association Education Foundation (CAMEF) και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Maritime Aquarium, Norwalk, CT. Ο Β. Μαυρολέων σπούδασε στο Windham College, Putney, VT.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινάκης και Φρέντρικσεν ναυπηγούν VLCC αξίας 1,3 δισ. δολάρια

    Γιώργος Οικονόμου: Αγιος Βασίλης ή… Grinch ο εφοπλιστής που «εισβάλλει» σε ναυτιλιακές εταιρείες;

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα σύγκρουση με την οικογένεια Παληού – Ζητά την καρατόμηση πέντε διευθυντών της OceanPal



    ΣΧΟΛΙΑ