• Ναυτιλία

    Μαρινάκης και Φρέντρικσεν ναυπηγούν VLCC αξίας 1,3 δισ. δολάρια

    Βαγγέλης Μαρινάκης – Τζον Φρέντρικσεν


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και ο Τζον Φρέντρικσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της TradeWids και ναυλομεσιτικές πηγές, ναυπηγούν στο κινέζικο ναυπηγείο Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC) δέκα δεξαμενόπλοια VLCC, συνολικής αξίας 1,3 δισ. δολάρια.

    Τα έξι δεξαμενόπλοια VLCC φέρεται ότι τα έχει παραγγείλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα τέσσερα ο Τζον Φρέντρικσεν για λογαριασμό της Euronav .

    Τα πλοία ναυπηγούνται για τη μεταφορά αργού πετρελαίου, η χωρητικότητα τους είναι 300.000 dwt.το καθένα, ενώ η αξία τους ανέρχεται στα 140 εκατ. δολάρια το ένα.

    Τα δεξαμενόπλοια, όσον αφορά στην εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν και LNG και τα 4 αναμένεται να παραδοθούν τη διετία 2026 – 2027, ενώ έχει οψιόν για άλλη δύο πλοία.

    Επισημαίνεται ότι συνολικά ναυπηγούνται αυτή την περίοδο 23 VLCC, από τα οποία μόνο οκτώ θα μπορούν να λειτουργούν με εναλλακτικό καύσιμο. Η Tankers International αναφέρει ότι εφέτος θα παραδοθεί μόνο ένα δεξαμενόπλοιο VLCC.

    Σύμφωνα με το Shipping Intelligence Network (SIN) του οίκου Clarksons, ο Τζον Φρέντρικσεν ναυπηγεί επίσης τρία δεξαμενόπλοια suezmax 158.000 dwt και τρεις μεταφορικές μονάδες προϊόντων, χωρητικότητας 115.000 dwt στη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding και New Times Shipbuilding αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η νέα ηγετική ομάδα του ΙΜΟ

    Γιώργος Προκοπίου (Dynagas): Πούλησε δύο υπερσύγχρονα FSRU στην Energos – mononewsTV

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ