• Ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος: Μακροχρόνιες ναυλώσεις για δύο τάνκερ της ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, εξασφάλισε την διετή παράταση ναύλωσης δύο δεξαμενόπλοιων panamax του στόλου της, εν μέσω ενός “αβέβαιου περιβάλλοντος”, όπως αναφέρει ο COO της εταιρείας.

    Πρόκειται για συμφωνία διάρκειας 24 μηνών με υφιστάμενο ναυλωτή, μία κορυφαία νοτιοαμερικανική εταιρεία πετρελαίου.

    Η ναύλωση, με αυξητικό κατώτατο ναύλο και ευνοϊκή ανοδική προαιρετική δυνατότητα, αναμένεται να φέρει ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

    «Η μακροπρόθεσμη επέκταση αποτελεί τον πυρήνα της εμπορικής στρατηγικής της TEN, με την δημιουργία και την διεύρυνση σταθερών συνεργασιών», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN. «Στο σημερινό αβέβαιο περιβάλλον, μια τέτοια στρατηγική εξασφαλίζει πλήρη αξιοποίηση του στόλου και ανοδικές προοπτικές, που αντικατοπτρίζονται άμεσα στα αποτελέσματα της εταιρείας», επισήμανε.

    Στις αρχές του έτους, η ναυτιλιακή εξασφάλισε έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων από την ναύλωση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου Tenergy, που κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας. Η ναύλωση έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνια.

    Η TEN ιδρύθηκε το 1993 και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Διαθέτει διαφοροποιημένο στόλο με 71 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 8 εκατ. dwt.

    Το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δεξαμενόπλοιο suezmax DP2 και τέσσερα τροφοδοτούμενα με LNG διπλού καυσίμου δεξαμενόπλοια aframax.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 51 πλοία αξίας 910,5 εκατ. δολ.

    Top Ships: Παρέλαβε νεότευκτο δεξαμενόπλοιο



    ΣΧΟΛΙΑ