• Ναυτιλία

    Νίκος Γουλανδρής: Πουλάει tanker για 22 εκατομμύρια δολάρια;

    ναυτιλία


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Andriaki Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Γουλανδρής, φαίνεται πως προχώρησε στην πώληση ενός VLCC. Πληροφορίες από τον χώρο των ναυλομεσιτών αναφέρουν πως το παλαιότερο VLCC tanker της ναυτιλιακής, το Arion (χωρητικότητας 309.500-dwt και κατασκευής 2001 στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung), πωλήθηκε είτε στη ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Προκοπίου, την Dynacom είτε στην New Shipping του κ. Πολέμη.

    Πάντως καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ενδιαφέρον για το εν λόγο δεξαμενόπλοιο.

    Η τιμή που συζητιέται για το συγκεκριμένο πλοίο ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 4 περίπου εκατομμύρια δολάρια από την τιμή που του δίνει το VesselsValue.

    Πάντως υπάρχουν και αυτοί όπου υποστηρίζουν πως ο κ. Γουλανδρής δεν θα «αποχωριστεί» το δεξαμενόπλοιο, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, αναφέρει το tradewinds.

    Ο κ. Γουλανδρής διαχειρίζεται, μέσω της ναυτιλιακής του Andriaki, έξι δεξαμενόπλοια τα οποία πλέουν κάτω από την ελληνική σημαία. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει παραγγείλει ακόμη 4 tankers τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία STX.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θανάσης Μαρτίνος: Κάνει την μεγάλη έκπληξη και δίνει 105 εκατ. δολ για τρία νεότευκτα MR

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθ. Φειδάκης: Η αύξηση στα ναύλα συρρίκνωσε τις ζημιές της Globus Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers



    ΣΧΟΛΙΑ