• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Η αύξηση στα ναύλα συρρίκνωσε τις ζημιές της Globus Maritime

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Σημαντική αύξηση εσόδων, συρρίκνωση των ζημιών και μείωση του χρέους εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή εταιρία Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη.

    Ειδικότερα, τα έσοδα της ναυτιλιακής αυξήθηκαν θεαματικά κατά το τρίτο τρίμηνο και ανήλθαν στα 3,98 εκατ. ευρώ από 2,52 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    Στην ενίσχυση των εσόδων συνέβαλε κατά κύριο λόγο η σημαντική αύξηση κατά 51% της μέσης ημερήσιας απόδοσης εσόδων (TCE) των πλοίων της, με το μέσο όρο των ημερήσιων ναύλων να ανέρχεται στα 7.721 δολ. ανά πλοίο έναντι 5.031 δολ. που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2016.

    Η εταιρία εξακολουθεί να εμφανίζει ζημίες, οι οποίες, ωστόσο, περιορίστηκαν στα 1,47 εκατ. δολ. το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2017 έναντι ζημιών 2,79 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

    Ο κ. Αθανάσιος Φειδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Maritime Limited, επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ισχυρή αύξηση των εσόδων μας και τη σημαντική μείωση του χρέους μας κατά το εννεάμηνο του 2017. Εξακολουθούμε να ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή τα λειτουργικά μας έξοδα και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην αγορά, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε αναζήτηση συναλλαγών που θα συμβάλουν στη ενίσχυση της αξίας των μετοχών μας.”

    “Η ισχυροποίηση των θεμελιωδών στην αγορά ξηρού φορτίου, καθώς και η αύξηση της ζήτησης για άνθρακα, σιτηρά και σιδηρομεταλλεύματα και η μείωση νέων παραγγελιών για πλοία ξηρού φορτίου, μας κάνουν αισιόδοξους για τη διατήρηση του θετικού momentum και πιστεύουμε ότι η εταιρία μας είναι σε θέση να επωφεληθεί από αυτήν”, τόνισε ο κ. Φειδάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι εταιρία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη δαπάνησε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει μετοχές και δικαιώματα προτίμησης της Globus Maritime, που του δίνουν μερίδιο περίπου 8% της ναυτιλιακής, το οποίο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν ο Β. Ρέστης ενεργοποιήσει όλα τα δικαιώματα προτίμησης, που αφορούν σε 12,5 εκατομμύρια μετοχές σε τιμή 1,60 δολάρια η καθεμιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδ. Λαιμός: Δύο ακόμα bulkers μπήκαν… ινκόγκνιτο στον στόλο της Unisea

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Νέο deal για την ναυτιλιακή του Συμεών Παληού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers

     



    ΣΧΟΛΙΑ