• Ναυτιλία

    Νικόλας Λυκιαρδόπουλος: Αύξησε τη συμμετοχή του στη ναυτιλιακή BW Epic Kosan

    Νικόλαος Λυκιαρδόπουλος


    O εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος αύξησε τη συμμετοχή του στην ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς LPG, BW Epic Kosan, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο.

    Σύμφωνα με τα ενημερωτικά αρχεία, η εταιρεία Local Resources Ltd., συμφερόντων του κ. Λυκιαρδόπουλου, εξαγόρασε 285.000 μετοχές στην τιμή των 18 κορόνων Νορβηγίας η κάθε μία, καταβάλλοντας συνολικά 5,13 εκατ. κορόνες Νορβηγίας (περίπου 494.000 δολάρια).

    Μετά την συναλλαγή η Local Resources Ltd. έχει στην κατοχή της 4.611.977 μετοχές της ναυτιλιακής, ποσοστό 3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η μετοχή της BW Epic Kosan διαπραγματεύονταν στις 19 κορόνες Νορβηγίας.

    Από το 2005, η BW Epic Kosan δραστηριοποιείται στην μεταφορά υγραερίου και πετροχημικών διεθνώς. Διαθέτει στόλο με 66 LPG carriers χωρητικότητας μεταξύ 3.500 και 12.000 cbm.

    Εκτός από την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της ναυτιλιακής, ο κ. Λυκιαρδόπουλος είναι και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της, από το 2017.

    Η οικογένεια Λυκιαρδόπουλου ελέγχει την ναυτιλιακή εταιρεία Neda Maritime Agency. 

    Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες ναυτιλιακές εταιρείες που έχει τις ρίζες της στο τέλος του 19ου αιώνα, τότε που ο Νικόλαος Διονυσίου Λυκιαρδόπουλος μαζί με την σύζυγο του Αικατερίνη Ροσολίμου, απέκτησαν το πρώτο τους ατμόπλοιο «ELENI MILLAS» το 1897.

    Σήμερα διαχειρίζεται 26 πλοία -bulkers και δεξαμενόπλοια- , συνολικής χωρητικότητας 3,895,340 dwt. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 6 Capesize, 9 Kamsarmax, 5 VLCC και 6 Aframax.

    O Νικόλας Λυκιαρδόπουλος είναι ένας από του εφοπλιστές που στηρίζουν το εθνικό νηολόγιο και απασχολεί στα πλοία του Έλληνες ναυτικούς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νικόλας Λυκιαρδόπουλος: Επένδυσε 10 εκατ. ευρώ στην Air Cycladic και κατέχει το 80% των μετοχών – Ξεκινάει δρομολόγια με 3 Cessna Grand Caravan EX

    Μόνο ένα στα δέκα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία ταξιδεύει με ελληνική σημαία – Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 199 πλοία

     



    ΣΧΟΛΙΑ