• Ναυτιλία

    Neptune Maritime Leasing: Η πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης επεκτείνεται στην Ασία

    Χάρης Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune International AG

    Χάρης Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune International AG


    Η Neptune Maritime Leasing, η πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης που παρέχει ευέλικτες λύσεις χρηματοδότησης σε πλοιοκτήτες, ανακοίνωσε την ένταξη του Chih Keong Kwek, πρώην επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων της ABN AMRO, στην ομάδα της, ως Διευθυντή Ανάπτυξης Ασίας.

    Το νέο στέλεχος της εταιρείας θα εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

    Ο Χάρης Αντωνίου, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Neptune Leasing, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επέκταση των υπηρεσιών μας στην Ασία και έχουμε την τιμή ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος της ναυτιλίας να συμφωνήσει να συμμετάσχει στην πλατφόρμα υπηρεσιών leasing προς τη ναυτιλιακή κοινότητα. Ο Chih Keong Kwek θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την κάλυψή μας στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά και να επιτύχουμε τον στόχο μας να οικοδομήσουμε ένα υψηλής ποιότητας, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στον τομέα της ναυτιλίας, τόσο ως προς τον κλάδο όσο και ως προς τη γεωγραφική κατανομή».

    «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της οικογένειας της Neptune Maritime Leasing», τόνισε ο Chih Keong Kwek. «Έχω συνεργαστεί με τον Χάρη στο παρελθόν στην Fortis και την ABN AMRO, και παρακολουθώ την ανάπτυξη της Neptune Leasing από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία, πριν από 3 χρόνια. Ανυπομονώ να συμβάλω στην δυναμική που έχει χτίσει αυτός και η ομάδα του και να προσφέρω εξαιρετική αξία στους πελάτες μας».

    Ο CK Kwek είναι ένας εταιρικός τραπεζίτης με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην περιφερειακή τραπεζική σε κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε διάφορες λειτουργίες εταιρικής τραπεζικής σε δομημένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ανάληψη και παροχή δανείων, ναυτιλιακή χρηματοδότηση και διαχείριση κινδύνων.

    Μέχρι πρόσφατα, ήταν επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων (Chief Risk Officer) στην ABN AMRO Singapore. Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής Ναυτιλίας στην Nordea Singapore και Διευθυντής Μεταφορών στην Fortis Singapore. Ξεκίνησε την τραπεζική του καριέρα στην ING Barings το 1993.

    Κατέχει πτυχίο BBA (Merit) από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και MBA (Distinction) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης πιστοποιημένος Διαχειριστής Χρηματοοικονομικών Κινδύνων και Λέκτορας στο πρόγραμμα Executive Master of Maritime Administration στο Πανεπιστήμιο Dalian Maritime από το 2008 έως το 2010.

    Η Neptune Leasing ιδρύθηκε το 2021 από τον Χάρη Αντωνίου με την στήριξη της οικογένειας Λάτση (Latsco Family Office), ενώ από τον Μάρτιο του 2023, η Costamare του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου συμμετέχει σε αυτήν ως κύριος επενδυτής με 200 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Sea Pioneer (Βασίλης Μπακολίτσας): Ναυπηγεί τέσσερα δεξαμενόπλοια και τρία φορτηγά

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού-Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Κατασκευή τάνκερ αξίας 54,1 εκατ. δολαρίων

    Ποιος είναι ο εφοπλιστής Ιωάννης Μ. Καρράς της Carras που πήρε πρώτη πιστοποίηση χρήσης βιοκαυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ