• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Ελευσίνας: Αύριο στο ΣτΕ και το υπ. Εθνικής Άμυνας η τύχη τους

    Η καθυστέρηση των επενδύσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας προκαλεί ανησυχία και εκνευρισμό

    Γιώργος Προκοπίου – Πάνος Ξενοκώστας


    Τα νομικά επιτελεία της ΕΤΑΔ και του Δήμου Χαϊδαρίου θα αντιπαρατεθούν αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό για την πώληση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

    Υπενθυμίζεται ότι πλειοδότης του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για αύριο 18 Ιανουαρίου και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

    Με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ απαγορεύτηκε η μεταβίβαση του Ναυπηγείου στην πλειοδότρια εταιρεία του ακινήτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ, με το σκεπτικό ότι σε περίπτωση μεταβίβασης θα προέκυπτε «βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής καταστάσεως».

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Εθνικής Άμυνας

    Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί θα γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, των εργαζομένων στο Ναυπηγείο Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να συναντήσουν τον υπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο και να απαιτήσουν να υπογράψει το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου, ώστε να προχωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην επόμενη φάση.

    Ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος είχε υποστηρίξει πρόσφατα σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας ότι «θα υπογράψει το σχέδιο όταν θα εξασφαλιστούν οι επενδύσεις, τότε μόνο θα προχωρήσει στην υπογραφή και θα αποφασίσει που θα κατασκευαστούν οι κορβέτες».

    Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ναυπηγείο Ελευσίνας Ν. Παπανικολάου θα ζητήσει την άμεση υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

    Για το θέμα αυτό, ο Συνδυασμός των Εργαζομένων στο Ναυπηγείο Ελευσίνας με ανακοίνωση του τονίζει ότι «η πορεία πρέπει να γίνει προς το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί εκεί θα ακούσουμε ξεκάθαρα και θα απαιτήσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι συμβαίνει και δεν προχωρά η επένδυση».

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη κόντρα μεταξύ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας – Παραμένουν οι εκκρεμότητες

    ΕΝΕΔΕΠ: Αύριο η συνάντηση με την Cosco για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

    Cosco: Αντιδράσεις για την επέκτασή της σε Δραπετσώνα-Κερατσίνι – Το δίλημμα της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ