• Ναυτιλία

    Ν. Μουνδρέας: Αγοράζει ξανά τάνκερ από τη γερμανική Dr Peters η NGM Energy

    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Το τελευταίο του άμεσα ελεγχόμενο τάνκερ φέρεται να πούλησε ο γερμανικός όμιλος Dr Peters, με τη ναυτιλιακή εταιρεία NGM Energy, συμφερόντων της οικογένειας Μουνδρέα, να είναι ο αγοραστής.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η NGM Energy εξαγόρασε το χωρητικότητας 70.392 dwt και κατασκευής 2002 LR1 τάνκερ, DS Promoter. Πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds θέλουν την τιμή πώλησης του πλοίου μεταξύ 8,5 και 9 εκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από την εκτίμηση της αξίας του πλοίου από τις VesselsValue και Maritime Strategies International, περίπου στα 9 με 10 εκατ. δολάρια.

    Το συγκεκριμένο πλοίο είναι κατασκευασμένο στα ιαπωνικά ναυπηγεία Universal Shipbuilding Corp και φέρεται να είναι εξοπλισμένο με συστήματα διαχείρισης έρματος.

    Αν και επισήμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση για την πώλησή του, το πλοίο δεν υπάρχει πλέον στον στόλο της DS Tankers στην ιστοσελίδα της, ενώ η ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis αναφέρει ότι το πλοίο πέρασε στην NGM στις 2 Δεκεμβρίου και έχει μετονομαστεί σε Promoter.

    Σημειώνεται ότι ο όμιλος Dr Peters έχει μειώσει δραστικά την έκθεσή της στα τάνκερ από τον Αύγουστο του 2018, όταν ο David Langrebe ανέλαβε επικεφαλής του ναυτιλιακού της τομέα, και εκτιμάται ότι έχει αντλήσει περίπου 200 εκατ. δολάρια έκτοτε από πωλήσεις τάνκερ, με μεγάλο μέρος αυτών να έχει καταλήξει στην NGM Energy. Συγκεκριμένα, πέντε πλοία της DS Tankers έχουν περάσει στα χέρια της NGM Energy από τον Οκτώβριο του 2018, έναντι συνολικού ποσού άνω των 70 εκατ. δολαρίων.

    Το πιο πρόσφατο τέτοιο deal, πριν από αυτό του DS Promoter, ήταν αυτό του DS Commodore (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2000), που πωλήθηκε στην NGM Energy πριν από μερικούς μήνες έναντι 22 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν έχει ακόμα παραδοθεί στην ελληνική εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ