ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το προτελευταίο τάνκερ της γερμανικής ναυτιλιακής Dr Peters, ένα τάνκερ VLCC, απέκτησε η ελληνική NGM Energy, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νίκου Μουνδρέα.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η NGM Energy θα πληρώσει 22 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του DS Commodore (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2000), σε μία ακόμα συναλλαγή στην «καυτή» αγορά των μεγάλων τάνκερ, όπου η τιμή ναύλωσης spot έχει φτάσει στα 120.000 δολάρια ημερησίως.
Αν και ορισμένοι εκτιμούν πως η τιμή είναι περίπου 2 εκατ. δολάρια κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, η VesselsValue εκτιμά πως η αξία του πλοίου είναι στα 18,8 εκατ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι η NGM Energy είχε αγοράσει τον περασμένο Απρίλιο δύο τάνκερ suezmax από τη γερμανική εταιρεία, τα DS Symphony και DS Melody (χωρητικότητας 150.000 dwt, κατασκευής 2001 και τα δύο), έναντι περίπου 12 εκατ. δολαρίων το καθένα. Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο η NGM Energy είχε αγοράσει το τάνκερ DS Vida (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2003, μετονομάστηκε σε Vida) από την Dr Peters έναντι 22,8 εκατ. δολαρίων, ενώ το 2013 είχε αγοράσει από την ίδια εταιρεία το DS Victory (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2001).
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το TradeWinds, η Dr Peters έχει μείνει πλέον μόνο με ένα τάνκερ panamax, το DS Promoter (χωρητικότητας 70.400 dwt, κατασκευής 2002), μέσω της θυγατρικής της DS Tankers, ενώ μία άλλη θυγατρική της, η DS Schiffahrt, διαθέτει ένα capesize και δύο feeder containerships. Η Dr Peters έχει πουλήσει τρία VLCCs από τον περασμένο Οκτώβριο, αντλώντας περίπου 135 εκατ. δολάρια, καθώς μετά την τοποθέτηση του David Landgrebe ως επικεφαλής ναυτιλίας του ομίλου, τον Αύγουστο του 2018, έχει επιδιώξει τη δραστική μείωση της έκθεσής του στα τάνκερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσίπρας: Έρχεται η νέα πλατφόρμα «Διαφάνεια» – «Τελικά πόσο διαυγής είναι η Διαύγεια;»
- Ο χάρτης της επαναστατημένης Ελλάδας σε ένα χρυσό ρολόι –Κειμήλια σε δημοπρασία
- ΥΠΕΝ: Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για σύνδεση κατοικιών με αποχέτευση – Έως 1.300 ευρώ η επιδότηση
- Επιστρέφουν στην Ερυθρά Θάλασσα Maersk και Hapag-Lloyd
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.