• Ναυτιλία

    Ν. Μαρτίνος: Πούλησε σε πολύ καλή τιμή το παλιότερο τάνκερ της η Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Το παλαιότερο τάνκερ του στόλου της, ένα MR ηλικίας 18 ετών, πούλησε η ναυτιλιακή Thenamaris του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς ναυλομεσίτες, το πλοίο Searambler (χωρητικότητας 39.000 dwt, κατασκευής 2001) πωλήθηκε σε ρωσική εταιρεία έναντι 7,9 εκατ. δολαρίων, αν και επισήμως από την πλευρά της Thenamaris δεν υπάρχει επιβεβαίωση για το deal. Σημειωτέον ότι η VesselsValue υπολογίζει την αξία του πλοίου αισθητά χαμηλότερα, στα 6,9 εκατ. δολάρια, βάσει των χαρακτηριστικών του.

    Η Thenamaris είχε παραγγείλει το Searambler τον Ιούνιο του 2000, πιθανότατα έναντι περίπου 26 εκατ. δολαρίων.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί η πώληση του πλοίου, θα είναι η πρώτη πώληση τάνκερ από τη Thenamaris εδώ και τρία χρόνια. Η πιο πρόσφατη πώληση ήταν τον Νοέμβριο του 2016, όταν η εταιρεία είχε πουλήσει το Seafaith 2 (χωρητικότητας 109.000 dwt, κατασκευής 2000) στην ινδονησιακή Buana Lintas, έναντι 13 εκατ. δολαρίων. Αντίθετα, η εταιρεία είναι πιο δραστήρια στις αγορές πλοίων και, σύμφωνα με το TradeWinds, τον περασμένο μήνα παρήγγειλε δύο νεότευκτα πλοία μεταφοράς LPG στα ναυπηγεία Hyundai Mipo, έναντι 49 εκατ. δολαρίων το καθένα, με την παράδοσή τους να προγραμματίζεται το 2021.

    Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει συνολικά 87 τάνκερ, πλοία ξηρού φορτίου, containerships και πλοία μεταφοράς αερίου, μεταξύ των οποίων 16 τάνκερ MR κατασκευής μεταξύ 2001 και 2013, καθώς και εννέα υπό κατασκευή πλοία.



    ΣΧΟΛΙΑ