• Business

    Smart Idea: Ο Νικόλας Μαρτίνος αναδιαρθρώνει το στόλο της Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Αυξημένη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων εξακολουθεί να επιδεικνύει η ναυτιλιακή εταιρία Thenamaris, προχωρώντας στην πώληση ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου.

    Μετά την πώληση του τάνκερ Searambler έναντι του ποσού των 11,25 εκατ. δολαρίων, στις αρχές Μαρτίου, που αποτέλεσε και την πρώτη πώληση πλοίου της τελευταίας πενταετίας, η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια του Ντίνου Μαρτίνου, πούλησε και δεύτερο τάνκερ, το Seaexpress, χωρητικότητας 46.000 dwt, κατασκευής 2007.

    Αν και δε είναι γνωστή η τιμή πώλησης, σύμφωνα με το γνωστό ηλεκτρονικό site VesselsValue.com, το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο αυτή την περίοδο κοστολογείται στα 18,35 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η Thenamaris πιθανότατα έχει ήδη καλύψει τα 17,5 εκατ. δολάρια που πλήρωσε για να αποκτήσει το Seaexpress to 2012.

    SEAEXPRESS1-300x225

    Με βάση, τα στοιχεία του VesselsValue.com, η ναυτιλιακή Thenamaris με 50 δεξαμενόπλοια στο στόλο της, ο οποίος απαριθμεί πάνω από 70 πλοία, έχει συνολική αξία άνω των 2 δισ. δολαρίων.

    Τα δεξαμενόπλοια αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρίας και στις νέες παραγγελίες της, καθώς 11 από τα 15 πλοία που αναμένει εντός του έτους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    Οι αγορές πλοίων ξηρού φορτίου αποτελούν την προτεραιότητα του Νικόλα Μαρτίνου, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του Ντίνο Μαρτίνο.

    Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε δύο φορτηγά πλοία από την αμερικανική Liberty Maritime -σε τιμές που σύμφωνα με ναυλομεσίτες της αγοράς κυμάνθηκαν στα 12 με 13 εκατ. δολάρια έκαστο-, ενώ στις αρχές του 2016 είχε αποκτήσει και ένα capesize.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η μεγάλη συμμαχία Eurobank – Alpha (στα κόκκινα δάνεια)

    Νίκος Καραμούζης. Ετών 60. Πρόεδρος της Eurobank
    Νίκος Καραμούζης. Ετών 60. Πρόεδρος της Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ