• Ναυτιλία

    Παναγιωτόπουλος για Ναυπηγείο Ελευσίνας: Πρέπει να διασφαλιστούν τα χρήματα του Πολεμικού Ναυτικού

    Νίκος Παναγιωτόπουλος

    Νίκος Παναγιοτόπουλος


    Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων και στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων, όπως ο βουλευτής Γ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Ελευσίνας, συνδικαλιστές από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, όσον αφορά στις προθέσεις του σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας.

    Ο υπουργός, παρουσία των εκπροσώπων της ΟΝΕΧ και των νομικών της συμβούλων τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης, δεδομένου ότι οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού θέτουν σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά το χρηματικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ που οφείλει το Ναυπηγείο Ελευσίνας προς το Πολεμικό Ναυτικό.

    Τόσο, στους εργαζόμενους, όσο και στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των εργαζομένων και να νομικών συμβούλων της ΟΝΕΧ που συντονίζει τις ενέργειες εκ μέρους των επενδυτών, αναλύθηκαν οι ενστάσεις που υπάρχουν και δεσμεύτηκαν οι δύο πλευρές να υπάρξουν συναντήσεις προκειμένου να αποσασαφινιστούν ορισμένα γκρίζα σημεία του σχεδίου εξυγίανσης.

    Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια θα διατυπωθούν προς τον πρωθυπουργό συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του σχεδίου εξυγίανσης.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι αν το Ναυπηγείο Ελευσίνας δεν περάσει στους επενδυτές το Πολεμικό Ναυτικό θα χάσει τα 150 εκατ. ευρώ που του οφείλονται.

    Το σίγουρο είναι ότι ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος φάνηκε να υποχωρεί από κάποιες αρχικές του απόψεις, όμως, διαμήνυσε προς όλες τις πλευρές ότι θα απαντήσει για τις θέσεις του όταν ολοκληρωθούν οι προτάσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των νομικών συμβούλων των επενδυτών και του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ναυπηγείο Ελευσίνας: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος των εργαζομένων

    Με δήλωση του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας Νίκος Παπανικολάου τόνισε προς το MONONEWS: «Είμαι συγκρατημένος αισιόδοξος. Ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος ήταν αρκετά σαφής ως προς τις προθέσεις του και περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις του, αφού ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των νομικών συμβούλων και των επενδυτών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Οι εργαζόμενοι θέλουμε να λειτουργήσει το Ναυπηγείο, να έχουμε εργασία, να πάρουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε και να πάρει και να μη ζημιωθεί και το Πολεμικό Ναυτικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου Ελευσίνας σε σωστές βάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα δωρεά της ΕΕΕ προς το Πυροσβεστικό Σώμα

    Ένωση Λιμένων: Το 2022 έτος επανεκκίνησης για την κρουαζιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ