• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση (Maran Gas): Super deal 411 εκατ. δολαρίων στην αγορά LNG

    Daewoo Shipbuilding: Θα ναυπηγήσει δύο πλοία LNG για την Maran Gas της Μαρίας Αγγελικούση

    Η Μαρία Αγγελικούση επικεφαλής του Angelicoussis Shipping Group, και ο CEO της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME)


    Στην υπογραφή συμφωνίας με το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για την κατασκευή μέχρι και τεσσάρων LNG carriers προχώρησε η ναυτιλιακή Maran Gas, με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση.

    Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο, με το οποίο ο όμιλος Αγγελικούση διατηρεί στενή συνεργασία επί σειρά ετών, τα δύο πλοία χωρητικότητας 174,000 cbm θα έχουν συνολικό κόστος 411 εκατ. δολάρια και θα παραδοθούν στην εταιρεία το Νοέμβριο 2024.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει option για την κατασκευή δύο ακόμη πλοίων με τις ίδιες προδιαγραφές, σύμφωνα με το DSME.

    Ο ισχυρός ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος είναι από τους καλύτερους πελάτες του συγκεκριμένου ναυπηγείου και από το 1994 έχει πραγματοποιήσει παραγγελίες για 112 πλοία.

    Οι σχέσεις τους παραμένουν στενές και μετά την ανάληψη των ηνίων της Angelicoussis Group από την Μαρία Αγγελικούση, κόρη του εμβληματικού Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας και ιδρυτή του ομίλου, Γιάννη Αγγελικούση, που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα για την υπογραφή της συμφωνίας ήρθε στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα ο CEO των ναυπηγείων DSME.

    Η Μαρία Αγγελικούση σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναθέσουμε αυτές τις νέες συμβάσεις στην DSME συνεχίζοντας τη ισχυρή και ιδιαίτερη σχέση που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια».

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, σημαντικό ρόλο στον όμιλο Αγγελικούση ανέλαβε ο βετεράνος της βιομηχανίας LNG, με εμπειρία άνω των 25 ετών στη ναυτιλία Sveinung Stohle, ο οποίος αποχώρησε από την θέση του CEO της νορβηγικής Hoegh LNG.

    Ο στόλος της Maran Gas αποτελείται από 42 πλοία μεταφοράς LNG και έξι υπό κατασκευή, τα περισσότερα εκ των οποίων φέρουν την ελληνική σημαία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ